Nieuws

Heiloo betrokken bij duinbrand

ARCHIEF: Donderdag 15 april 2010 De duinbrand die deze week woedde in Bergen heeft ook tot de inzet van medewerkers van de gemeente Heiloo geleid. De brandweer was woensdag niet aanwezig ter plaatse van de ramp maar is donderdag wel ter plaatse ingezet.

Brandweer Heiloo was woensdag als “achtervang” ingeschakeld voor Alkmaar. Het brandweerkorps van Alkmaar was uitgerukt om de brand in Bergen te bestrijden. Daardoor was de bezetting op de kazerne in Alkmaar te laag voor calamiteiten in de eigen gemeente. Een ploeg uit Heiloo werd rond 19.30 uur opgeroepen om waar te nemen. Rond middernacht was de situatie zodanig dat de ploeg terug kon keren.

Doordat de brand effect had op het gebied om het incident heen was verdere opschaling nodig. De ambtenaar Openbare Veiligheid van de gemeente Heiloo mevrouw Toos van den Berg werd opgeroepen voor het Regionaal Operationeel Team (ROT) in het gemeentehuis van Alkmaar. Het ROT coördineerde op afstand de hulpdiensten in overleg met het commando.

Ook van de afdeling communicatie was iemand aanwezig. Hanneke Miedema zit in de pool van communicatie-experts die wordt ingeschakeld bij grotere incidenten in de kop van Noord-Holland. Zij heeft onder andere de berichten op ticker-tape van de rampenzender (RTV-NH) verzorgd en was ook op de radio te horen.

Update vrijdag 16 april: Donderdag laaide de brand opnieuw op. Dit keer is de brandweer wel ingezet voor de bestrijding van de ramp. Er is een ploeg van 7 man naar Bergen gegaan. Zij zijn daar overgestapt in een terreinwagen en hebben tussen 17.00 en 21.30 uur met water en schep de brand bestreden. Straks gaat de Officier van Dienst Johan Koedijk naar het gebied om mensen af te lossen. Mogelijk wordt ons korps dit weekend nog ingezet bij het blussen van oplaaiende brandjes, maar dat is nog niet zeker. Ook Toos en Hanneke hebben opnieuw bijstand verleend.

Donderdag 15 april 2010 − bron: Gemeente Heiloo

2021-09-17 Vermoedelijk drugsafval gevonden
2021-09-08 Woonlocatie begeleid wonen vol rook, omwonenden op straat
2021-08-04 Hoe ervaart u de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt?
2021-07-13 Minstens 90 mensen besmet met corona op kermis
2021-06-07 Voorkom brand en laad de accu verstandig op
2021-05-26 Erop uit met de elektrische fiets?
2021-05-10 Weinig steun in Heiloo voor BUCH-brandbrief Castricum.
2021-05-05 Autobrand Heilooërdijk in Alkmaar
2021-05-03 Keukenbrandje bij mantelzorgcentrum

Meer nieuws met brand veiligheid


Bron: Fred Dellemijn
bron: Fred Dellemijn
Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra