Nieuws

Anglia-examen PCC Heiloo

ARCHIEF: Zaterdag 17 april 2010 Ruim zestig leerlingen van PCC Heiloo deden afgelopen donderdag 15 april mee met een wereldwijd examen Engels. In de meeste gevallen was het voor de brugklasleerlingen het allereerste schoolexamen.

Wereldwijd wordt jaarlijks door het Chichester College in Engeland een examen Engels georganiseerd, het zogeheten Anglia-examen. Leerlingen van PCC Heiloo, dat aangesloten is bij het Anglia-netwerk, kunnen ervoor kiezen om aan deze examens deel te nemen. Ze worden op school dan degelijk op het examen voorbereid. Eerst doen ze een proefexamen om te bepalen op welk niveau ze het Anglia–examen gaan doen en dan volgen ze acht weken lang extra lessen Engels.

Vignola Stins (14, Heiloo) wilde graag meedoen met Anglia en ook haar ouders vonden dat een prima idee: ,,Volgens mij is het later gewoon heel handig om zo’n erkend diploma erbij te hebben.“ Floor Hoek (12, Heiloo) vond het examen sneller voorbij dan verwacht: ,,Ik was eerst bang dat ik tijd tekort zou hebben, ook vanwege mijn dyslectie, maar het viel erg mee. Ik was ook helemaal niet zenuwachtig.” Ze deed mee aan Anglia om alvast een voorsprongetje op te bouwen voor het tweede schooljaar. Lukas Drissen (13, Heiloo) ging zelfverzekerd het examen in: ,,Dit examen vond ik makkelijker dan de proefexamens die we hebben gedaan. Het is leuk om de taal nu al te kunnen spreken met de Engelse mensen die bij ons in de straat wonen. Volgend jaar ga ik zeker weer meedoen!”

Het examenwerk wordt nagekeken in Engeland en natuurlijk komt een Engelse teacher van het college het felbegeerde en internationaal erkende certificaat uitreiken.

Zaterdag 17 april 2010 − bron: PCC

2020-04-06 LAKS-bestuurslid Fierke Koolen uit Heiloo: ’Kansenongelijkheid groeit door thuisonderwijs’
2019-12-08 100-jarige Big Swing Band Alkmaar eert Amerikaanse orkestleider Glenn Miller
2018-05-24 Man maakt 600 euro buit met 'slinkse' wisseltruc in supermarkt Heiloo
2017-12-13 Zagen op Landgoed Nijenburg: pracht en praal en hard werken
2017-03-17 Groep 'malafide klusjesmannen' weggestuurd uit Heiloo
2016-06-08 Scholieren zamelen tienduizenden euro's in voor Colombiaanse school
2016-04-20 Onderweg: Trekvogelpad
2015-06-11 Ontslag dreigt voor jongerenwerkers Heiloo
2015-05-27 PCC Heiloo prolongeert titel Alkmaarse Scholen Kampioenschappen

Meer nieuws met pcc engels examen


Bron: Bea Jansen
bron: Bea Jansen
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma
Bron: Victor Alberts
bron: Victor Alberts