Nieuws

Prachtig feest bij Abajo

ARCHIEF: Maandag 19 april 2010 Afgelopen vrijdag 16 april was het grote openingsfeest van Abajo. Deze organisatie zet zich in voor mensen met een verstandelijke beperking. Met een grote opkomst, prachtige liedjes, goocheltruuks, playback en polonaises werd de avond een groot succes.

Martin Rijkers van Abajo opende vol trots deze prachtige avond. Samen met Monique Rijkers, Kitty de Vries en Erwin Molenaar heeft hij deze organisatie vorm gegeven. Stichting Abalo bestaat uit vrijwilligers die ervoor willen zorgen dat mensen met een verstandelijke beperking in hun vrije tijd leuke activiteiten kunnen ondernemen. En dat moest gevierd worden.

Restaurant Klein Varnebroek had een prachtige zaal beschikbaar gesteld die feestelijk was ingericht. Buiten werden de gasten met muziek ontvangen door dweilorkest Iaadoeje. De opkomst was enorm. Al die vrolijke mensen, deelnemers, ouders en begeleiders. En ook de vrijwilligers waren goed vertegenwoordigd. Na een welkomstwoord van Ben Sierhuis zette de DJ de gezellige, oerhollandse muziek op.Voor de deelnemers de gelegenheid om met z’n allen de dansvloer op te stormen en zich uit te leven.

Dennis, een gehandicapte, maar muzikale jongen, had voor de gelegenheid een lied voor Abajo geschreven en met zijn keyboard droeg hij dit voor. Ontroerd en vol bewondering luisterden we naar zijn prachtige woorden en alle lof die hij over Abajo spreekt.

De avond had nog meer verrassingen: goochelaar Jeroen, 'the Dutch Blues Brothers’ en de miniplaybackshow stonden ook nog op het programma. De deelnemers hadden enorm geoefend en straalden als o.a. Michael Jackson, Marco Borsato en Ciske de Rat. Burgemeester Hans Romeyn van de gemeente Heiloo kwam ook een bezoekje brengen en liet zijn playback-kunsten zien.

Geen moment heeft deze avond verveeld en zodra de DJ een dansnummer draaide, werd de polonaise ingezet. Een mooi symbool voor de organisatie. Verstandelijk beperkt of niet; met de handen op elkaars schouders maakten ze plezier. Dit grote succes zal zeker een vervolg krijgen, tijdens uitstapjes of misschien wel met een jaarlijks terugkerend feest.

Maandag 19 april 2010 − bron: Abajo

2018-04-25 Leerlingenvervoer aanvragen vóór 1 juni
2017-03-07 Anonieme weldoener doneert nieuwe rolstoelbakfiets aan bestolen Alkmaars gezin
2017-03-05 Rolstoelbakfiets gehandicapte Kris gestolen: "Het is gewoon niet eerlijk"
2016-10-22 Rolstoelbus voor kind met zeldzaam syndroom: "Het is een droom die uitkomt."
2016-02-14 Gehandicapte kinderen noodgedwongen thuis door gebrek aan vrijwilligers
2016-01-16 Ouders Heerhugowaardse Lars (5) zoeken geld voor rolstoelbus
2015-05-09 Greet Heeringa stopt na vijftien jaar SGSH
2014-10-29 Extra bijdrage voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten 2014
2014-08-08 Tennis Clinic voor mensen met een beperking

Meer nieuws met abajo handicap