Nieuws

Vaker fietsen naar school

ARCHIEF: Woensdag 19 mei 2010 HEILOO - Ouders stimuleren om hun kinderen met de fiets of lopend naar school te laten gaan, de huidige blauwe zones zijn groot genoeg, ontheffingen voor de blauwe zone alleen nog voor huishoudens en de fiets gaat vóór de auto. Dit zijn enkele punten die in het nieuwe parkeerbeleidsplan staan, dat maandag 10 mei is vastgesteld door de gemeenteraad.

Er is overlegd met inwoners, winkeliers, politie, ondernemers, raadsleden en ambtenaren. Zij hebben hun wensen en ideeën aangegeven die in het parkeerbeleid geregeld moeten worden. Voorop staat dat ons dorp groen moet blijven en dat naast de auto, de fiets een belangrijke rol moet kunnen spelen. Over de parkeerproblemen, en daarmee de verkeersonveiligheid, bij scholen is veel gesproken.

In het nieuwe parkeerbeleidsplan staat dat men met de scholen zal onderzoeken of er verschillende begin- en eindtijden van de scholen kunnen komen. Daar waar meerdere scholen bij elkaar zitten, spreidt het de drukte. Daarnaast zullen samen met de scholen acties plaatsvinden, waardoor ouders en kinderen gestimuleerd worden lopend of met de fiets naar school te gaan.

Er komt verder geen nieuwe blauwe zone. Men vindt dat de zone nu goed zijn werk doet en dat het vooral zo moet blijven. En ook dat bij Het Hoekstuk voorlopig nog geen blauwe zone nodig is. Eerst wacht men de verbouwing en herinrichting af. Vanwege de kosten voor onder andere het toetsen van de aanvragen en het handhaven in de blauwe zone, de controle op het gebruik van de parkeerschijf, vraagt men voor ontheffingen (per huishouding, maximaal 2) voortaan leges.

Woensdag 19 mei 2010 − bron: Gemeente Heiloo

2023-03-21 Meisje gewond bij ongeval
2023-03-01 Sleutelen aan fietsen op het schoolplein
2023-02-04 Fietsster gewond bij aanrijding
2023-02-04 Fietsster door auto geschept op kruising
2023-01-13 Jongeren zoeken knelpunten op fietspaden in Heiloo.
2023-01-10 Bijval in Heiloo voor een theeschenkerij in de Boekelermeer.
2023-01-07 Joke (72) stortte in een gat in de weg.
2023-01-07 Joke (72) stortte in een gat in de weg.
2023-01-07 Joke (72) stortte in een gat in de weg.

Meer nieuws met parkeren fiets


Bron: Cora de Vries
bron: Cora de Vries
Bron: Tomas Jansma 🇺🇦
bron: Tomas Jansma 🇺🇦
Bron: Tomas Jansma 🇺🇦
bron: Tomas Jansma 🇺🇦
Bron: Fred Dellemijn
bron: Fred Dellemijn