Nieuws

Porc & Pyn maken "Hallo uit Heiloo"

ARCHIEF: Donderdag 27 mei 2010 HEILOO - Het sixties trio Porc & Pyn brengt in eigen beheer een CD uit met de naam Hallo uit Heiloo. De band bestaat uit drie geboren en getogen Heiloo√ęrs: Piet Schouten - zang en mondharmonica, Gert-Paul van de Horst - gitaar en zang, en Tom Min - drums. De presentatie vindt deze zomer plaats.

Piet en Gert-Paul kennen elkaar al van de Nicolaas Beets basisschool en van de Foresters pupillen. Zij hebben zeer bewust de muziek van de zestiger jaren meegemaakt. Piet zat wat meer aan de Stones, Bob Dylan, Q-65 en Cuby kant en Gert-Paul meer aan de Beatles, Small Faces, Golden Earrings kant. Beiden zijn Kinks fans. Gert-Paul en Piet richtten samen The Porcupines op als één van de eerste sixties revival bands. Het werd een groot succes, maar kwam zoals alles tot een einde.

Ter gelegenheid van Gert-Paul's 50e verjaardag was er een re√ľnie feest van diverse bands waar hij in gespeeld had. Ook The Porcupines met Piet waren daar bij aanwezig. Vanaf dat moment, ruim 3 jaar geleden, zijn Piet en Gert-Paul weer met elkaar beetje bij beetje steeds meer muziek gaan maken. Via het open podium in voormalig Cafe d'Overkant kwam drummer Tom Min in beeld. Samen vormden zij Porc & Pyn.

Ondertussen is het een ingespeeld sixties trio dat regelmatig vooral in Heiloo optreedt. Gert-Paul schrijft al sinds zijn 15e jaar eigen nummers. Alle bandleden zijn tegendraads, zodat er regelmatig minder bekende covers en eigen nummers in het repertoire sluipen. Van de eigen nummers die aansloegen zijn er half mei opnames gemaakt, met hulp van opname-technicus Fred Kosters van Oterleek Recording. De eindmix vindt deze maand plaats en ze verwachten voor half juni de eerste exemplaren te hebben.

Toen Porc & Pyn recent in het voorprogramma van Cuby & the Blizzards in Grolloo (Drenthe) speelde kwam de oude Cuby LP "Groeten uit Grolloo" onder hun aandacht. Als een soort tegenhanger kwam ¬ďHallo uit Heiloo¬Ē uit de koker. Niet dat de nummers echt over Heiloo gaan, maar ze beschrijven wel het leven in Heiloo. Zo staat er een ode aan de grote bands uit de 60'er jaren op en een nummer over het 's nachts door het Heiloo√ęr bos naar huis fietsen na het stappen in Alkmaar of Bergen.

Om in de 60's sfeer te blijven hebben ze gekozen voor 4 nummers. Dat was het aantal nummers wat vroeger op een EP stond toen. Naast de single met A en B kant was dit een kleine LP. De uitvoering van de Porc & Pyn CD is in zwart/wit, ook in de sfeer van de vroege jaren ¬Ď60. Met hulp van de RCS studio is een eenvoudig maar herkenbaar ontwerp gemaakt.

De CD is helemaal in eigen beheer gemaakt en wordt ook in eigen beheer verkocht bij optredens. Hij gaat 5 euro per stuk kosten. Er komt nog een CD presentatie eind juni in Heiloo, verdere informatie daarover volgt nog.

Donderdag 27 mei 2010 − bron: Porc & Pyn

2014-04-26 Oranjebal trapt af met spellen
2014-04-24 Opbouw Oranjebal van start
2014-03-20 Lokale partijen op Oranjebal
2013-09-22 George Baker op uitverkocht Nostalgie
2013-09-19 Nieuwe CD van Porc & Pyn
2013-09-15 60¬ís & 70¬ís Nostalgie pakt groots uit
2013-08-20 Vier coverbands en George Baker tijdens Nostalgie
2013-08-08 Nostalgie trekt buitenlands bezoek
2013-03-06 Ben Liebrand en George Baker bij Heilectroo

Meer nieuws met porc


Bron: Gerard Oostermeijer
bron: Gerard Oostermeijer
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn