Nieuws

Open dag Brandweer en BOR

ARCHIEF: Dinsdag 8 juni 2010 HEILOO - Op 26 juni aanstaande heeft iedereen de kans om in de huid van brandweerman, bomenspecialist of gladheidsbestrijder van de gemeente Heiloo te kruipen. Je mag in een brandweerwagen rijden, knuffelen met dieren uit het Beestenboetje, en nog veel meer.

De medewerkers van Beheer Openbare Ruimte (BOR) brengen de verschillende disciplines en werkzaamheden onder de aandacht. De wijkteams, de bomenploeg, de veegploeg, de rioleringsploeg, de gladheidsploeg en de medewerkers van de garage, de technische dienst, de begraafplaats, het Beestenboetje en de Afvalbrengplaats laten zien waar zij dagelijks mee bezig zijn.

Brandweer
De brandweer en de jeugdbrandweer laten zien wat zij doen als zij iemand uit een auto moeten knippen, wat er gebeurt als een gastank te heet wordt en wat er gebeurt als je een frituurpan blust met water. Ook kan iedereen een rondje meerijden in een brandweerwagen. U kunt ook zelf meemaken hoe het is om in een donkere ruimte met obstakels te lopen. Bijzonder is dat er 26 juni misschien een crashtender naar Heiloo komt. Deze kolos van maar liefst 41.413 kilo met 12.150 liter bluswater en 1500 liter schuim gebruikt de brandweer gebruikt voor het blussen van bijvoorbeeld branden in een vliegtuig.

Klimwand
Speciaal voor de open dag komt ook de vrijwillige landmacht (Natres) naar Heiloo. Wie durft, kan de klimwand van de Natres beklimmen of een rit maken in een legervoertuig. Het bikersteam van de politie geeft een aantal demonstraties.

Markt
In de brandweerkazerne is een informatiemarkt waar u meer te weten komt over het werk van de brandwondenstichting en de EHBO. Ook staat er een stand van de brandweer waar u rookmelders kunt kopen, verschillende andere kramen met informatie over het werk van brandweer en de afdeling Beheer Openbare Ruimte.

Quiz voor kinderen
Voor kinderen is er een quiz uitgezet, die langs alle activiteiten leidt en waarbij onderweg vragen beantwoord moeten worden. Voor de winnaar is er een fantastische prijs. Ook is er een draaimolen voor de hele kleintjes en een zweefmolen. Popcorn en limonade wordt gratis uitgedeeld. Er is een terras op het plein waar u een kopje koffie kunt drinken.

De open dag vindt plaats op zaterdag 26 juni van 11.00 tot 16.00 uur aan het Rosendaal 2 en 2a.

Dinsdag 8 juni 2010 − bron: Gemeente Heiloo

2022-08-10 Omgekeerde vlaggen in openbare ruimte
2022-07-15 Schuurbrandje bij woning
2022-03-21 Uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2022 officieel vastgesteld
2022-02-16 Nieuwbouwplan Ter Coulsterlaan in aangepaste vorm verder
2022-02-07 Auto's Cyclomedia maken foto's openbare ruimte
2022-02-01 Openbare bijeenkomst verkiezingen Gemeenteraad
2021-12-06 Ongeval met vrachtwagen op A9
2021-09-17 Vermoedelijk drugsafval gevonden
2021-09-08 Woonlocatie begeleid wonen vol rook, omwonenden op straat

Meer nieuws met brandweer openbare beestenboetje


Bron: Petra
bron: Petra
Bron: Heilooënaartje
bron: Heilooënaartje
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn