Nieuws

Nadenken over Willibrordusstichting

ARCHIEF: Donderdag 9 september 2010 HEILOO – De plannen voor de herbestemming van het hoofdgebouw van de voormalige st Willibrordusstichting krijgen langzaam vorm. Het gebouw komt in 2011 leeg te staan als het hoofdkantoor van de GGZ is verhuisd naar Heerhugowaard.

Afgelopen week waren er twee bijeenkomsten georganiseerd, een toelichting voor de gemeenteraad en een inloopavond voor omwonenden en geinteresseerden. Er kwam veel nieuwe informatie over tafel. Bij diverse (markt)partijen is er belangstelling voor het gebouw.

“Ondanks de toelichting van de GGZ dat het eerder de bedoeling was de Raad te informeren was ik niet blij verrast dat het proces al zo ver gevorderd is”, zegt PvdA-raadslid Ko Hemminga op zijn weblog. “Voor de PvdA Heiloo staat voorop dat er op korte termijn moet worden onderzocht of er ook het gebouw ook geschikt zijn voor sociaal maatschappelijke functies.”

Afgelopen dinsdag tijdens de inloopavond werd duidelijk dat men zoveel mogelijk partijen wil betrekken bij de plannen. Er werden nieuwe ideeën ingediend, in totaal zijn er nu zo’n 25 aanvragen. Eén van de initiatieven is om creatieve ondernemers in Heiloo een plek te geven. Met circa 5.500 m2 oppervlakte, waaronder kelders, zullen er waarschijnlijk meerdere bestemmingen komen.

Morgen vrijdag 10 september is het de Dag van de Herbestemming. Er is een excursie onder begeleiding van experts, die start om 9.30 uur en wordt geopend door Sascha Baggerman, Gedeputeerde Zorg, Welzijn en Cultuur van de Provincie Noord-Holland. Aanmelding vooraf is noodzakelijk. De presentatie staat alvast hier.

Donderdag 9 september 2010 − bron: Herbestemming NH

2021-09-28 Creatief en sportief dagprogramma bij HerfstvakantieFUN
2021-02-08 De ’wapenmakelaar’ handelde vanuit de GGZ-kliniek in Heiloo gewoon door; dwangverpleging tbs’er Herman D.
2020-10-21 Heiloo gaat warmtenet onderzoeken, maar kijkt ook naar andere bronnen dan de HVC.
2020-09-26 Politici in Heiloo maken geen haast met onderzoek naar warmtenet.
2020-07-09ʉ۪Dwangingrepen zijn lucratief voor personeel GGZ.
2020-04-02 Tegenstribbelende corona-patiĂ«nt toch van GGZ naar ziekenhuis
2020-03-12 Hoornaar (35) heeft geen corona en weer weg uit isolatie Heiloo
2020-03-12 Hoornaar (35) heeft geen corona en weer weg uit isolatie Heiloo
2020-03-12 Mogelijke coronapatiĂ«nt van kastje naar de muur gestuurd: "Ik voel me net een crimineel"

Meer nieuws met ggz


Bron: GGZ NHN
bron: GGZ NHN
Bron: Marijke van Putten
bron: Marijke van Putten
Bron: Ruud Swaan
bron: Ruud Swaan
Bron: Ruud Swaan
bron: Ruud Swaan