Nieuws

Springschans leerlingen eten duurzaam

ARCHIEF: Dinsdag 9 november 2010 HEILOO - Kinderen van basisschool De Springschans maken op de Dag van de Duurzaamheid kennis met duurzaam, lekker en gezond eten. Hiervoor krijgt men een speciaal pakket met producten en activiteiten. Er is een wedstrijd met als hoofdprijs een bezoek aan een bijzondere kwekerij.

Alle 350 leerlingen (en meesters en juffen) van basisschool De Springschans in Heiloo mogen op 11 november aanstaande, de Dag van de Duurzaamheid, laten zien hoe goed ze smaken kunnen herkennen. Elke klas krijgt een pakket met ‘lesmateriaal’: informatie over gezond en duurzaam eten, en lekkere verse producten met een vragenlijst.

De vragen gaan over wat de kinderen proeven en over de producten en hoe die tot stand komen. Interessant is om te zien, of deze kinderen al goed kunnen onderscheiden wat zoet, zuur, bitter en zout is. Dat zijn immers de primaire smaken die mensen het beste vóór hun twaalfde kunnen leren herkennen. Het proeven van het eten geeft aanleiding om te praten over de producten en over duurzame teeltwijze en voedselkilometers.

De klas die de vragenlijst het best invult, wint een excursie naar de plek waar al dat lekkers vandaan komt: De Kwekerij in Osdorp. Daar werken mensen in reïntegratie- en dagbestedings-trajecten aan het telen van de meest bijzondere en lekkere groenten en vruchten. Verder krijgt ieder kind een fris Santana-appeltje mee naar huis, en een deurhanger met uitleg over duurzaam eten.

De actie is mogelijk gemaakt door cateringleverancier VITAM, een voorstander van smakelijk vers eten, duurzaamheid, aandacht voor de menselijke maat en gevoel voor kwaliteit en gezondheid. Sligro is VITAM’s partner en stelt gratis het vervoer van de producten beschikbaar.

Dinsdag 9 november 2010 − bron: Vitam Catering

2022-11-14 Isolatieactie en webinar
2022-08-24 Duurzame showroom 27 augustus bij AH Ypestein
2022-08-04 Digitaal evenement Gluren bij de Duurzame Buren
2022-06-23 Uiterste datum zonnepanelenactie 30 juni
2022-05-17 Showroom Duurzaam Bouwloket op de markt
2021-06-06 Zon en windenergie vooral naar Boekelermeer
2021-02-23 Vooraankondiging inkoopactie zonnepanelen gemeente Heiloo
2020-11-16 Kaptein gaat voor duurzaam ondernemen
2020-11-06 Laat u informeren over de inkoopactie woningisolatie

Meer nieuws met spingschans duurzaam


Bron: Gemeentebelangen Heiloo
bron: Gemeentebelangen Heiloo
Bron: Gemeentebelangen Heiloo
bron: Gemeentebelangen Heiloo
Bron: De Noord
bron: De Noord
Bron: ALiDA
bron: ALiDA