Nieuws

Winnaar plasticwedstrijd bekend

ARCHIEF: Dinsdag 16 november 2010 HEILOO - Mevrouw van der Meulen is de winnares van de 'plastic power' prijsvraag. Van wethouder Désirée Schmalschläger ontving zij afgelopen maandag een 'groen' mobieltje en beltegoed.

Tijdens de opening van het vernieuwde winkelcentrum Het Hoekstuk ontving het winkelend publiek het Plastic Power magazine over het recyclen van plastic met daarin de prijsvraag. Op de prijsvraag kwamen 285 inzendingen binnen bij de gemeente Heiloo. De juiste oplossing van de prijsvraag was: Plastic afval kun je beter scheiden.

De gemeente Heiloo laat met het 'groene' mobieltje zien wat van het gerecyclede plastic gemaakt kan worden. De plastic onderdelen van de telefoon zijn voor 80% uit gerecycled plastic gemaakt. Daarnaast is het gemaakt zonder gevaarlijke chemische producten. De accu en oplader zijn extra zuinig, de verpakking is milieuvriendelijk, de handleiding staat alleen digitaal op het telefoontje en speciale 'groene' software helpt je energie te besparen.

Ook de komende vier jaar wil het nieuwe college van Heiloo zich sterk maken voor lokale milieubesparende en duurzame maatregelen door een 'duurzaamheidagenda' vast te laten stellen. Op deze duurzaamheidagenda staan de maatregelen die de gemeente de komende vier jaar wil nemen. Voorbeelden van deze maatregelen zijn 100% duurzaam inkopen, afvalstromen verminderen en inwoners en ondernemers met gerichte communicatie meer bewust maken van de mogelijkheden om duurzaam te leven en te ondernemen.

Dinsdag 16 november 2010 − bron: Gemeente Heiloo

2020-07-22 De derde afvalcontainer in Heiloo komt in het najaar.
2020-04-19 De keuze voor Heiloo: Zonnepanelen, windenergie of beide?
2020-02-07 Wethouders sparren met leerlingen Elckerlyc over energiebesparing
2020-01-29 Samenwerken aan nieuwbouw, investeringen, duurzaamheid
2019-12-02 Winnaars van de NHN Business Awards
2019-07-01 Uitgeest, Castricum en Heiloo akkoord met grondstoffenplan
2019-06-14 Kennemer Wonen en Landschap Noord-Holland wonen 'duurzaam' samen
2019-04-18 Heiloo gaat meer afval gescheiden inzamelen: "Misschien even wennen"
2019-04-17 College legt grondstoffenplan voor aan gemeenteraad

Meer nieuws met plastic duurzaam


Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma
Bron: Gemeentebelangen Heiloo
bron: Gemeentebelangen Heiloo
Bron: De Noord
bron: De Noord