Nieuws

CJG als groeimodel in 2011

ARCHIEF: Vrijdag 26 november 2010 HEILOO - Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) start in Heiloo in 2011 op basis van het concept ‘groeimodel’. Dat betekent een CJG volgens de wettelijke basisprincipes en eventueel het uitbreiden van functies in de toekomst.

Het CJG in Heiloo wordt een laagdrempelig inlooppunt waar (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren voor alles, over gezondheid, opgroeien en opvoeden, terecht kunnen. Tot de oprichting van de centra in alle gemeenten in Nederland werd in 2007 besloten door André Rouvoet, minister voor Jeugd en Gezin in het kabinet-Balkenende IV.

Burgemeester en wethouders hebben deze week het basishandboek voor het Centrum voor Jeugd en Gezin in Heiloo vastgesteld. In het basishandboek zijn afspraken tussen de kernpartners van het CJG beschreven. Dit zijn de gemeente Heiloo, GGD Hollands Noorden, Bureau jeugdzorg NH, Verloskundigenpraktijk Heiloo, Stichting De Wering en Stichting Jeugd en Jongeren Heiloo.

De afspraken gaan onder andere over informatieoverdracht, de verantwoordelijkheden bij zorg, de aansluiting van de voorschoolse voorzieningen en het onderwijs met het CJG en de verantwoordelijkheden van iedere organisatie ten aanzien van communicatie.

Het handboek is gebaseerd op regionale kennis en afspraken van de kernpartners. De gedachte hierbij is dat in de gehele regio het basisprincipe voor het CJG hetzelfde wordt. Op basis van deze regionale samenwerking zijn de afspraken toegeschreven naar de situatie in Heiloo, zoals ook omschreven is in de nota (jeugdbeleid). De komende maanden werken de kernpartners de samenwerking verder uit.

Via het CJG bieden de samenwerkende partners snel, goed en gecoördineerd advies en hulp op maat. De doelstelling van het CJG is problemen vroegtijdig te signaleren en grotere problemen daardoor te voorkomen.

Vrijdag 26 november 2010 − bron: Gemeente Heiloo

2021-01-07 Laura de Witte traint in Zuid-Afrika
2020-10-05 Versterkt u de adviesraad Sociaal Domein?
2020-07-06 Jongetje komt vast te zitten in roltrap in winkelcentrum Heiloo
2020-07-06 Veel bijval voor het nieuwe regenboogzebrapad
2020-06-15 Webinar voor geïnteresseerden over pleegzorg op maandag 22 juni
2020-06-12 Heiloo is klaar voor een Integraal Kind Centrum.
2020-05-27 Sportaanbieders creatief met sporten in de buitenlucht
2020-05-20 â€™Babbelbox’ voor bezoek aan oma bij Overkerck
2020-04-14 Oud-zorgmedewerkers keren massaal vrijwillig terug in sector door coronacrisis

Meer nieuws met centrum jeugd gezin


Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma
Bron: Bea Jansen
bron: Bea Jansen
Bron: Aanhetelastiek
bron: Aanhetelastiek
Bron: Paul Stam
bron: Paul Stam