Nieuws

Stichting de Buitenkans tegen stigma's

ARCHIEF: Dinsdag 28 december 2010 HEILOO - Voor stichting de Buitenkans gaat de Trog een belangrijke rol vervullen. Het bestuur van de Buitenkans hoopt dat daar projecten worden uitgevoerd die bestaande stigmaÂ’s over psychiatrie veranderen.

Projecten hebben als kenmerk dat burgers en zorggebruikers samen werk in uitvoering nemen. Een voorbeeld: een bekende kunstenaar verplaatst een maand zijn atelier naar de Trog. Hij/Zij doet een oproep om samen met hem actief te worden. Burgers en zorggebruikers zijn een periode samen creatief en sluiten de periode af met een voor plubliek toegankelijk gemeenschappelijk tentoonstelling.

Rondom de Trog zijn er andere projecten zoals de 60 moestuinen (nu in diepe winterslaap) die kinderen van de basisschool de Meander en zorggebruikers in het voorjaar weer in gebruik zullen nemen. De prachtige vlindertuin en paddenpoel zullen weer in bloei gaan komen.

Eind januari zullen medewerkers van de ABN/AMRO bank en vrijwilligers samen een blokhut bouwen naast de Trog. De blokhut zal gaan dienen als dieren knuffelverblijf en voor oudere en kinderen vrij toegankelijk zijn.

Stichting de Buitenkans zou graag ondersteuning willen voor de activiteiten die ze wil ontplooien. Wanneer de doelstelling van de Buitenkans interesse wekken roept de stichting u op zich als vrijwilliger te melden Dat kan via de het emailadres dat op de website staat.

De Trog staat achter op het terrein van GGZ-NHN schuine tegenover de brandweerkazerne. Oorspronkelijk was het een varkensstal de laatste decennia was het gebouw in gebruik als opslagruimte. De varkensstal stond, ondanks dat bouwkundige staat in orde was, op de nominatie om gesloopt te worden. Medewerkers en zorggebruikers van GGZ-NHN dienden een verzoek in om het gebouw te kunnen herbestemmen in samenwerking met de nabij gelegen woonwijk (wijkvereniging) Ypestein.

Met professionele ondersteuning gingen zorggebruikers voortvarend aan de slag. Het gebouw werd gestript, de buiten omgeving met gebruikte materialen heringericht. Het interieur werd naar eigen ontwerp met gebruikte materialen ingericht. Zorggebruikers maakten zelf het meubilair.

Gezamenlijk hebben zij de varkensstal de naam ‘De Trog’ gegeven. De Trog zal in de nabije toekomst de functie van theeschenkerij krijgen in combinatie met andere activiteiten. De werkzaamheden zijn afgerond en er is een fantastische en unieke ruimte beschikbaar gekomen voor exposities, atelierwerkzaamheden, ontmoetingsbijeenkomsten en speciale vergaderingen. Het beheer van de Trog zal worden geheel worden uitgevoerd door zorggebruikers, eventueel gezamenlijk met vrijwilligers.

Er is gekozen voor een softe opening. Vanaf heden is de Trog open en wordt geëxperimenteerd met het beheer. Op 2e paasdag is de officiële lancering van stichting de Buitenkans en opening van de Trog. Actuele informatie, openingstijden en verhuurmogelijkheden van de Trog staan op www.de-buitenkans.org

Dinsdag 28 december 2010 − bron: Stichting De Buitenkans

2021-09-28 Creatief en sportief dagprogramma bij HerfstvakantieFUN
2021-02-08 De ’wapenmakelaar’ handelde vanuit de GGZ-kliniek in Heiloo gewoon door; dwangverpleging tbs’er Herman D.
2020-10-21 Heiloo gaat warmtenet onderzoeken, maar kijkt ook naar andere bronnen dan de HVC.
2020-09-26 Politici in Heiloo maken geen haast met onderzoek naar warmtenet.
2020-07-09ʉ۪Dwangingrepen zijn lucratief voor personeel GGZ.
2020-04-02 Tegenstribbelende corona-patiĂ«nt toch van GGZ naar ziekenhuis
2020-03-12 Hoornaar (35) heeft geen corona en weer weg uit isolatie Heiloo
2020-03-12 Hoornaar (35) heeft geen corona en weer weg uit isolatie Heiloo
2020-03-12 Mogelijke coronapatiĂ«nt van kastje naar de muur gestuurd: "Ik voel me net een crimineel"

Meer nieuws met buitenkans trog ggz


Bron: GGZ NHN
bron: GGZ NHN
Bron: Marijke van Putten
bron: Marijke van Putten
Bron: Ruud Swaan
bron: Ruud Swaan
Bron: Ruud Swaan
bron: Ruud Swaan