Nieuws

Amerikaanse Rock & Roll in Buk Buk

ARCHIEF: Maandag 3 januari 2011 HEILOO - Op 12 februari aanstaande zal de Amerikaanse band Venrez een optreden geven in de Buk. Op 54-jarige leeftijd besloot de man zijn carrière als filmproducer er aan te geven en zijn leven te wijden aan de Rock & Roll.

Dit was een droom die hij al meer dan 40 jaar koesterde, toen hij als teenager met zijn allereerste band Bowie covers speelde, met dezelfde passie waarmee hij in de filmwereld zoveel succes zou krijgen. Zijn dromen en aspiraties als voorman van zijn garageband werden helaas niet gedeeld door de overige bandleden, dus daar hield het voor hem op, Hij heeft nooit meer omgekeken maar besloot carrière te maken als schrijver, financieel adviseur voor bands en tot voor kort als filmproducent in Hollywood.

Maar hij kon die heerlijke tienertijd niet vergeten, toen hij zich lange, lange warme zomernachten in het zweet speelde met zijn vrienden in de garage. Hij bracht oude muziekvrienden samen en voor ze het wisten stond er een band die full time aan het spelen was. Er werd in korte tijd meer dan genoeg materiaal geschreven voor twee albums. Daarna ging de band optreden en stond binnen een jaar voor uitverkochte zalen in Hollywood, van de Viper Room tot het El Rey Theatre. Niet verwonderlijk als je weet dat in de band muzikanten spelen die hun verleden delen met mensen als Rod Stewart, The Rolling Stones en Juliette Lewis.

Na maanden on the road en het verfijnen van de sound dook de band de studio in voor de opnamen van hun debuutalbum “Witches Brew.” Witches Brew heeft een unieke atmosfeer waar Counting Crows en the Doors zo hun hoofd om de hoek zouden kunnen steken. De Venrez sound flirt ook met punk à la the Dickies en de psychedelica van Pink Floyd.

Waarom gaat een man op zijn 54e beginnen aan een carrière als rocker? “Voor mij was rock and roll altijd een goede uitlaatklep voor het hectische bestaan dat ik tot dan toe had geleid. Nu heb ik de kans om me er full time mee bezig te zijn. Op mijn leeftijd is “Dat komt later nog wel eens” geen optie, want morgen kan al te laat zijn. Dit is wat ik moet doen. En als ik iets doe, ga ik er ook helemaal voor.”

De support van de avond is oude bekende Nightporter (Mark Ritsema, spasmodique) die een solo optreden zal geven en voor Heiloo zeker geen onbekende is.

Maandag 3 januari 2011 − bron: Buk Buk

2015-03-12 Record aantal deelnemers bij Het Groot Heiloo Dictee 2015
2014-11-01 Vanavond: KINKS Tribute Night
2014-10-03 Spooktocht door oude melkfabriek
2014-08-26 Vrienden van Buk Buk
2014-06-20 GEEN Keezdrive in jongerencentrum
2014-05-12 Opnieuw Groot Dictee voor Heiloo
2014-03-20 Lokale partijen op Oranjebal
2014-01-02 Jaarwisseling rustig verlopen
2013-12-20 Nieuwjaarsparty Bukbuk afgelast

Meer nieuws met bukbuk


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: Uitkijkpost
bron: Uitkijkpost
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn