Nieuws

Oude Werf en Oosterzij nog veiliger

ARCHIEF: Dinsdag 4 januari 2011 HEILOO - De bedrijventerreinen Oude Werf en Oosterzij hebben een tweede ster voor het Keurmerk Veilig Ondernemen voor BedrijventerreinenĀ (KVO-B) behaald. Het certificaat zal tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Ondernemersvereniging officieel worden uitgereikt.

Leden van de werkgroep zijn drie jaar geleden gestart met het keurmerk voor bedrijventerreinen. Ondernemers, gemeente, brandweer en politie hebben de handen ineengeslagen om criminaliteit en overlast aan te pakken. Het belangrijkste doel is om de bedrijventerreinen leefbaar en veilig te krijgen en te houden.

Voor het verkrijgen van het certificaat moet een aantal stappen doorlopen zijn, zoals een veiligheidsanalyse, een plan van aanpak en een samenwerkingsovereenkomst. In 2008 behaalden de Oude Werf en de Oosterzij de eerste ster en nu dan weer een certificaat. De afgelopen jaren is door alle disciplines hard gewerkt, ondernemers zijn geƫnqueteerd en zaken zijn opgepakt. De samenwerking onderling is zeer goed te noemen en werpt haar vruchten af.

Het KVO-B is een direct gevolg van afspraken die in 2000 zijn gemaakt door MKB-Nederland, VNO-NCW, de verzekeraars en de ministeries van EZ, Justitie en Binnenlandse Zaken. MKB-Nederland heeft, op verzoek van het ministerie van Justitie, een coƶrdinerende rol en helpt veel bedrijventerreinen op weg naar de certificaten.

Het certificaat zal worden uitgereikt door mevrouw Agnes van Leeuwen van MKB- Nederland op vrijdag 7 januari aanstaande aan burgemeester Hans Romeyn en wethouder Hero Veger, en vertegenwoordigers in de werkgroep KVO van ondernemers, brandweer en politie.

Dinsdag 4 januari 2011 − bron: Uitkijkpost

2020-10-08 Evenementen 2021 aanmelden op Regionale evenementenkalender
2020-04-19 De keuze voor Heiloo: Zonnepanelen, windenergie of beide?
2020-04-03 Regionaal Archief legt collectie foto's uit coronatijd aan voor toekomstige historici
2020-03-23 Hotels hebben draaiboek klaarliggen
2020-03-10 Quarantainelocatie in Heiloo
2019-12-19 Knallend het jaar uit: zo houdt jouw gemeente vuurwerkoverlast binnen de perken
2019-12-10 Twee branden in twaalf uur in voormalig clubhuis Hells Angels Heiloo
2019-11-25 Bomen in Plan Oost: veiligheid voor alles
2019-10-01 Helpt u mee woninginbraken tegen te gaan?

Meer nieuws met bedrijven veiligheid


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn