Nieuws

Cursus rijden onder invloed

ARCHIEF: Woensdag 9 maart 2011 HEILOO - Omdat veel jongeren niet doordrongen zijn van het gevaar van rijden onder invloed, geeft Brijder Verslavingszorg de Alcohol Verkeer Cursus voor jongeren van 17 of 18 jaar uit Heiloo die autorijlessen volgen.

Beginnende bestuurders veroorzaken de meeste ongelukken in het verkeer. Alcohol is hierbij een grote boosdoener. Na een paar drankjes ziet alles er net even makkelijker uit, wat kan leiden tot overmoedig rijgedrag. In combinatie met een flink afnemend reactievermogen is een (ernstig) auto-ongeluk dan snel gemaakt.

Rijden op een testbaan
In deze cursus word je geconfronteerd met de invloed van alcohol op je lichaam en rijvaardigheid. Menigeen denkt met tien bier op nog perfect te kunnen rijden. Dat dit niet zo is, laat een video zien waarin jongeren met alcohol op een auto gaan besturen op een testbaan.

De cursus
De cursus duurt 1 uur en 45 minuten en is bedoeld voor jongeren van 17 of 18 jaar uit Heiloo die autorijlessen volgen. Na afloop krijg je een certificaat waarmee je later, bij het ophalen van je rijbewijs op het gemeentehuis, een cadeaubon van 20 euro ontvangt. De cursus wordt gegeven door een docent van Brijder Verslavingszorg en gesubsidieerd door provincie Noord-Holland. De cursusdata zijn 30 maart, 13 april, 8 en 22 juni en vinden plaats in Heiloo. De cursus start om 19.00 uur.

Nuchter Noord-Kennemerland
De cursus past goed binnen het programmaplan alcoholmatiging: Â’Naar een nuchter Noord-KennemerlandÂ’. Dit plan heeft tot doel jongeren, maar vooral ook de omgeving, bewust te maken van de gevolgen van alcoholgebruik door jongeren. Daarnaast moet de cursus het rijden onder invloed terugdringen en zo de verkeersveiligheid bevorderen.

Aanmelden
Wil je meedoen, sta je ingeschreven bij een verkeersschool, ben je 17 of 18 jaar en woon je in Heiloo? Meld je dan aan. Stuur een email naar AVC@brijder.nl en vermeld daarbij je: naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, geboorteplaats, geboortedatum en de datum waarop je de cursus graag zou willen volgen.

Er kunnen in totaal 60 jongeren meedoen. Wees er dus snel bij, want vol=vol. Als je mag meedoen, ontvang je van Brijder Verslavingszorg de uitnodiging, met informatie over de datum, tijd en plaats.

Woensdag 9 maart 2011 − bron: Gemeente Heiloo

2021-04-06 Rijden onder invloed
2020-07-14 Zomercampagne NIX van start!
2020-05-02 Auto uit de bocht gevlogen in Heiloo; alcohol in het spel
2020-03-02 Bekeuring voor betreden schoolplein
2017-03-21 Dronken verkeersmaniak rijdt in op agenten
2016-05-02 Beschonken Rus rijdt dwars door vangrail en vlucht
2014-08-28 Disco in het zwembad
2014-08-26 Vrienden van Buk Buk
2014-08-18 Dronken man in gestolen auto

Meer nieuws met alcohol


Bron: De Foresters
bron: De Foresters
Bron: TOMWORTEL
bron: TOMWORTEL
Bron: TOMWORTEL
bron: TOMWORTEL