Nieuws

Brandweer doet vrijwilligerswerk in Overkerck

ARCHIEF: Dinsdag 22 maart 2011 HEILOO - In het kader van NL doet! heeft Brandweer Heiloo op vrijdag 18 maart vrijwilligerswerk verricht in Woonzorgcentrum Overkerck in Heiloo. In de ochtend stond een rondrit op het programma, 's middags werd geklust.

In samenwerking met Marian van Dam van het Vrijwilligers Informatie Punt en de activiteitenbegeleidster Marri van Dijk is een leuk programma bedacht. In drie brandweerbussen reed een groep bewoners door de Schermer en de Beemster langs dorpjes als De Rijp, Schermerhorn, Middenbeemster en Oudendijk: "Omdat enkele bewoners van oorsprong uit deze omgeving komen, werden volop herinneringen opgehaald en geboortehuizen bekeken."

Onderhoud
Na een gezamenlijke lunch in Overkerck stond het brandweerpersoneel een zwaardere klus te wachten. Het middagprogramma stond namelijk in het teken van onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden aan rollators, rolstoelen, en boosters. Kleine reparaties werden verricht, banden werden opgepompt en alles kreeg een sopje. Ook werd buiten gewandeld met bewoners in een rolstoel.

Voldoening
Na afloop was iedereen moe maar voldaan. “Het geeft enorm veel voldoening om de bewoners van Overkerck een fijne dag te bezorgen en tegelijkertijd het personeel te ontlasten”, aldus Martin Lambert, commandant van de brandweer. “Het Vrijwilligers Informatie Punt is een goed initiatief en wij zijn blij dat we ons eens op een andere manier nuttig hebben kunnen maken”.

Meer informatie over het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP): www.vrijwilligersheiloo.nl

Dinsdag 22 maart 2011 − bron: Gemeente Heiloo

2023-01-21 Massale inzet van brandweer bij GGZ
2022-11-14 Plantestafette in Noord-Holland van start
2022-07-15 Schuurbrandje bij woning
2022-06-28 Bijeenkomst voor gastgezinnen Oekraïense vluchtelingen
2022-05-04 Financiële bijdrage voor vier culturele organisaties
2022-02-16 Burenoverlast? Zorg dat het niet uit de hand loopt
2022-01-10 Drieduizend bollen geplant in natuurgebieden Heiloo
2021-12-06 Ongeval met vrachtwagen op A9
2021-10-04 Vrijwilligers bedankt!

Meer nieuws met vrijwilligers brandweer


Bron: Petra
bron: Petra
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Maikel Sombroek
bron: Maikel Sombroek
Bron: Johan Steenhoek
bron: Johan Steenhoek