Nieuws

Sterren komen naar De Beun

ARCHIEF: Zaterdag 21 mei 2011 HEILOO - Het programma van beroepsartiesten in theater De Beun voor het nieuwe seizoen 2011-2012 is uit. In het nieuwe seizoen zijn er dertig voorstellingen van beroepsartiesten, zowel veelbelovende talenten als gevestigde namen.

Zo is er cabaret van Paulien Cornelisse, Kasper van Kooten en Maarten van Roozendaal, maar ook van Carolien Borgers en Pieterse & Van Pamelen (en anderen.). Muzikale voorstellingen zijn er van Mathilde Santing, Michiel Borstlap, Angela Groothuizen en Karin ten Cate & Thé Lau, maar ook van Petra Berger, Fernando Lameirinhas, Simone Awhina en Beatrice van der Poel & Marcel de Groot (en anderen.). Toneel komt onder anderen van Victor Löw & Peter Tuinman, Linda van Dijck & Victor Löw en Loes Luca & Peter Blok.

De allereerste beroepsvoorstelling in het nieuwe seizoen, op 18 september, is de musical ‘Nightmare’, aangekondigd als ’de eerste, enige, echte, onvervalste Hollandse horrormusical’. In de herstvakantie zijn er twee kindervoorstellingen door Dirk Scheele, die mateloos populair is bij zijn doelgroep. In december is er een kindervoorstelling van theatergroep Max voor de doelgroep 5+. Andere koek is de muzikale, satirische theatershow door Bastiaan Ragas, een show die gebaseerd is op Kluuns bestseller ‘Help. Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt’.

Met deze opsomming zijn we zeker nog niet volledig. In het programmaboekje prijken nog namen als Diana Dobbelman, Marieke Wilmink (ja de dochter van, met liedjes van haar vader Willem Wilmink), Julia Henneman & Thomas Terstal, Jeroen Zijlstra & Lydia van Dam (met een uitgebreide ode aan Ramses Shaffy) en Debby Petter.

De voorstellingen worden georganiseerd door de stichting Vrienden van de Beun. Donateurs van deze stichting, Vrienden genaamd, hebben voorrang bij de kaartverkoop (indien zij bestellen vóór 15 juni). Deze Vrienden krijgen bovendien korting bij twee zogenaamde Vriendenconcerten in januari. Daarvan wordt er één gegeven op 21 januari door het trio Trois (‘echte popmuziek waarbij de subtiliteit van de chansonvorm geen moment uit het oog wordt verloren’) en één op 22 januari door Carel Kraayenhof op bandoneon met Juan Pablo Dobal op piano.

Het bijna voorbije theaterseizoen 2010-2011 kwam na de brand in De Beun op 8 januari in het teken van veel improviseren te staan. Er moesten voorstellingen naar andere locaties verplaatst worden. Intussen nadert het moment van het volledig herstel van De Beun met rasse schreden. Bij de eerste voorstellingen in het nieuwe seizoen, in september, straalt het theater u ongetwijfeld weer in volle glorie tegemoet.

Alle bijzonderheden over de kaartverkoop voor de professionele voorstellingen in het nieuwe seizoen staan in het programmaboekje op de bladzijden 58-59 en op de website. Iedereen, dus ook als u geen Vriend/donateur bent, kan kaarten bestellen via deze website of door inlevering van het bestelformulier uit het programmaboekje. Helaas moesten de toegangsprijzen iets verhoogd worden als gevolg van de verhoogde BTW op cultuuruitingen. Nieuw is dit jaar dat vooruitbetaalde kaarten kunnen worden afgehaald op de uitmarkt van Heiloo ‘Uit&Zo’ op 3 september.

Het programmaboekje is af te halen in theater De Beun, in het gemeentehuis en in de bibliotheek aan de Westerweg. In het programma is nog één wijziging gekomen: Mathilde Santing treedt op op 18 maart 2012 (in plaats van op 15 januari).

Zaterdag 21 mei 2011 − bron: Vrienden van de Beun

2021-04-19 De Aldi komt naar Heiloo
2021-02-23 Rechter geeft Heiloo tik op de vingers.
2020-04-06 Theatermanager De Beun terecht ontslagen, ook geen schadevergoeding
2018-05-14 Film over bijzondere reis Plastic Soup Surfer
2017-03-01 Op zoek naar nieuwe huurder voor Heilooër theater De Beun
2017-02-21 Marktconsultatie Theater De Beun
2017-02-15 De hele zaal aan tafel
2016-10-02 Terugkijken: Deelnemers geven alles tijdens Showhero
2016-10-01 Straks LIVE: Showhero vanuit Theater de Beun

Meer nieuws met beun


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Carel Kraayenhof
bron: Carel Kraayenhof
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Vrienden van de Beun
bron: Vrienden van de Beun