Nieuws

Breedband internet in Heiloo

ARCHIEF: Vrijdag 19 augustus 2011 HEILOO - Voor nieuwe, grenzeloze mogelijkheden is snel, open breedband de sleutel. Vanaf nu kan dat ook in Heiloo, mede mogelijk gemaakt door ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo, Gemeente Heiloo en BreedNet.

In de nabije toekomst zal het dataverkeer en de vraag naar een snelle internetverbinding alleen maar groeien. Elke 5 jaar is er een vervijfvoudiging van de vraag. Op dit moment hebben bedrijven gemiddeld 20 MB nodig, over 5 jaar zal dit al 100 MB zijn. Daarom is het goed als bedrijven en instellingen hulp krijgen om bij te kunnen blijven.

Om dit te realiseren is het project BreedNet opgezet in samenwerking met de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland, het ministerie van Economische Zaken, gemeenten en een aantal innovatiepartners. Het project BreedNet maakt een snelle, open breedbandverbinding voor kleinere en middelgrote bedrijven en instellingen betaalbaar en toegankelijk door de vraag te bundelen. Hierdoor kunnen gunstige tarieven voor u worden afgesproken met de infrastructuur- en dienstenaanbieders.

Om de regio Noord-Holland Noord economisch beter aan te laten sluiten bij de Randstad is, op initiatief van de provincie Noord-Holland en de gemeentelijke overheden, in 2010 gestart met de uitbreiding van BreedNet naar deze regio. In 2011 krijgen bedrijven en instellingen in deze regio toegang tot snelle, betrouwbare en open breedbandverbindingen onder gunstige BreedNet-condities.

Speciaal voor ondernemers is er een informatiebijeenkomst om zelf ontdekken waar u mee te maken krijgt in de digitale en virtuele wereld en hoe u kunt profiteren van het open breedbandnetwerk. Men geeft voorbeelden uit de praktijk en legt uit welke kansen er zijn. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 15 september aanstaande vanaf 19.45 uur bij Brasserie 't Groen aan de Lagelaan 8 bij de golfclub. Aanmelden kan online.

Vrijdag 19 augustus 2011 − bron: Breednet

2021-04-08 De bieb in Heiloo snakt naar heropening.
2020-03-12 Mogelijke coronapatiĆ«nt van kastje naar de muur gestuurd: "Ik voel me net een crimineel"
2020-01-23 Mick en Romy zijn de eerste bewoners van unieke Tiny House-buurt De Falgatuinen in Den Helder
2019-05-09 Wethouder geeft startsein promotiecampagne Natuurlijk Heiloo
2019-02-12 Inzetten op online marketing?
2019-02-01 Laad je telefoon veilig op - 3 tips
2017-05-04 Noord-Holland loopt achter met aanleg glasvezelinternet
2017-04-04 Man die 13-jarige jongen neerstak: "De stemmen in mijn hoofd dwongen me ertoe"
2016-12-19 NH Peilt: Hondenbelasting. Overal invoeren of overal afschaffen?

Meer nieuws met internet


Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: balph
bron: balph
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online