Nieuws

Open Dag bij Fanfare Showband

ARCHIEF: Donderdag 6 oktober 2011 HEILOO - Wie wil weten is hoe het is om te spelen bij een muziekvereniging en dan met name bij een fanfare, is van harte welkom op de open repetitiedag van Fanfare Showband Heiloo op zondag 9 oktober aanstaande.

Speciaal voor deze dag speelt FSH een aantal swingende nummers die lekker in het gehoor liggen, maar waarbij iedereen ook vrij makkelijk kan aanschuiven bij de repetitie. Heb je nog geen ervaring met muziek spelen, geen probleem, onze enthousiaste leden maken je graag wegwijs. Al sinds jaar en dag is FSH een drempelloze vereniging waar je zonder muziekdiploma gewoon gezellig mee kunt doen, en waarbij onze eigen leden de opleiding mee verzorgen.

Daarnaast komen in een aantal workshops de verschillende onderdelen van de Fanfare aan bod, die onder leiding staan van onze professionele instructeurs.

Zo is er een workshop voor blaasmuziek, onder leiding van onze dirigent Bob Kanne, Bob heeft gestudeerd aan het conservatorium en is afgestudeerd in muziekwetenschap aan de universiteit van Amsterdam. Als hoornist heeft hij in uiteenlopende orkesten gespeeld, zoals harmonieorkest Noordenwind en symfonieorkest het VU-orkest. Hij is bij verschillende muziekverenigingen koper- en blokfluitdocent en op dit moment muzikaal leider van o.a. de Showband van de IJmuider Harmonie, Trompetterkorps Alkmaar en Fanfare Showband Heiloo. Sinds vier jaar is hij ook internationaal jurylid voor Drum Corps Europe (DCE).

Een tweede workshop is gericht op slagwerk door slagwerkinstructeur Marco Harder. Marco heeft gestudeerd aan het conservatorium en heeft op Ohio State een Percussion-opleiding gevolgd. Van 1990 tot 1996 was hij beroepsmuzikant en speelde met diverse orkesten en bands. Daarnaast deed hij ook veel studio werk op drumset. Naast instructie arrangeert Marco ook voor meerdere verenigingen muziek voor slagwerkgroepen, en is hij een veelgevraagd jurylid bij muziekwedstrijden in binnen- en buitenland.

Naast het muzikale gedeelte worden er ook twee workshops gegeven in datgene waarin FSH zich onderscheid van andere muziekverenigingen, namelijk het maken van show.

Er wordt een workshop gegeven door de majorettegroep onder leiding van Wendy van Geilswijk. Wendy is al sinds 1987 aan de Fanfare verbonden en is sinds een aantal jaar ook instructrice van de majorettegroepen van FSH. Wendy heeft verschillende majorettediploma's behaald, en samen met haar jarenlange ervaring schrijft ze steeds nieuwe shows voor de majorettegroep die samen met de band de straatoptredens verzorgen, en ook voor de wedstrijdgroep. Dit is een groep enthousiaste majorettes die meedoet aan wedstrijden in Noord-Holland en daar ook al verschillende prijzen mee heeft gewonnen. Voor iedereen die houdt van muziek en dans is dit een leuke uitdaging om eens te proberen.

De laatste workshop is het excercitie/showlopen met de Fanfare, onder leiding van Arnold Korzelius. Arnold is al vanaf zijn 13de jaar actief in de muziek, en speelt verschillende soorten blaasinstrumenten en slagwerk. In 1995 heeft hij een opleiding Tamboer Maitre gevolgd en is hij 4 jaar Tamboer Maitre geweest bij TTVN uit Velsen-Noord. Momenteel geeft hij Tamboer Maitre les bij Fanfare Showband Heiloo en zal daar ook de straatshows gaan schrijven en exercitieles (looplessen) gaan geven.

Donderdag 6 oktober 2011 − bron: Fanfare Showband Heiloo

2018-06-19 Opmeerse ambtenaren op straat door brand zonnepanelen op dak gemeentehuis
2014-11-22 Sinterklaas weer warm onthaald in Heiloo
2014-05-21 Groot feest op bedevaartsoord
2014-05-13 Avondvierdaagse start op 10 juni
2014-03-02 Ongeval tijdens bedrijfsfeest
2013-11-03 Zes orkesten spelen Carnaval de Paris
2013-10-05 Fanfare Showband Heiloo in concert
2013-08-23 Dolfinn Rocks 2013 weer leuker
2013-05-13 Inschrijving Avond4daagse 2013 gestart

Meer nieuws met fanfare majorette showband fsh


Bron: OBS De Springschans
bron: OBS De Springschans
Bron: Rob Mastenbroek
bron: Rob Mastenbroek
Bron: Junior play-in
bron: Junior play-in
Bron: Junior play-in
bron: Junior play-in