Nieuws

Duistere activiteiten in Heiloo

ARCHIEF: Woensdag 19 oktober 2011 HEILOO - De Nacht van de Nacht is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid en de functie van de duisternis. Ook Heiloo doet dit jaar weer mee, de gemeente zal de verlichting van het Witte Kerkje dimmen.

Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld. Om stil te staan bij al deze verlichting en de overlast die dit geeft voor mensen en dieren, wordt van zaterdag 29 oktober aanstaande de zevende editie van Nacht van de Nacht georganiseerd.

"Wij hebben ondernemers ook gevraagd om de verlichting van hun bedrijf, bijvoorbeeld eventuele gevelverlichting of -reclame, in de nacht van 29 op 30 oktober uit te zetten", meldt de gemeente. "Hiermee laten zij zien dat zij ook oog hebben voor de belangen van mens en dier. En tegelijk bespaart verlichting uitzetten energie, goed voor het milieu en voor de portemonnee."

Veel verlichting staat langs onze wegen. De lantaarnpalen uitzetten is niet veilig voor het verkeer maar de gemeente maakt in haar verlichtingsbeleid wel bewuste keuzes over verlichting. "Zo wordt de straatverlichting langs de Kennemerstraatweg ’s nachts automatisch gedimd, wanneer er geen auto’s over de weg rijden."

Tijdens de Nacht van de Nacht worden in heel Nederland duistere activiteiten georganiseerd. Voor meer informatie vindt u ook op de website www.laathetdonkerdonker.nl

Woensdag 19 oktober 2011 − bron: Gemeente Heiloo

2014-03-03 "Zendmast" naast gemeentehuis
2011-10-19 Duistere activiteiten in Heiloo
2010-10-01 Verhoogde kans op inbraak
2009-10-20 Heiloo dimt haar lichten in de Nacht van de Nacht
2008-12-19 Licht in de decemberduisternis
2008-10-16 Nacht van de Nacht in Heiloo

Meer nieuws met duisternis