Nieuws

Nieuw logo voor Regio Alkmaar

ARCHIEF: Donderdag 3 november 2011 HEILOO - Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft de Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Schermer willen de regio op de kaart te zetten. De 8 gemeenten gaan samenwerken op het gebied van Kennis, Duurzaamheid en Toerisme.

De gemeenten bereiden zich ook samen voor op de decentralisaties en demografische ontwikkelingen. Naar verwachting besluiten de afzonderlijke gemeenteraden in december van dit jaar over de werkagenda 2012-2014. Regio Alkmaar nadert daarmee haar eerste concrete werkafspraken en resultaten.

Voor een betere herkenbaarheid is alvast een nieuw logo voor de regio gemaakt. Het beeldmerk gaat helpen bij de herkenbaarheid van regionale afspraken. Iedereen kan straks zien dat een voorstel afkomstig is uit 8 gemeenten. Het logo van Regio Alkmaar laat de grote lijnen van de regio zien.Het blauw van het water aan de kust gaat over in het geel van de strandwallen. Het groen staat voor de polders en het rood voor de stedelijke omgeving. De dikke letters onderstrepen het belang van de regio met haar diversiteit aan kwaliteiten. Het logo is fris, vrolijk en dynamisch. Er zit beweging, richting en verbinding in.

Alle kleuren komen samen in één lijn die als basis onder de regionale samenwerking ligt. De kleuren vloeien in elkaar over en die vermenging symboliseert de transparantie in de samenwerking. Het tekstmerk is blauw, de kleur van de lucht. Het staat als toekomstbeeld boven het beeldmerk.

Voorzitter van de regiegroep Regio Alkmaar, burgemeester van Alkmaar de heer Piet Bruinooge ziet goede kansen voor de samenwerking: "Er liggen zoveel mogelijkheden om er samen sterker uit te komen. Het is nu echt een kwestie van aanpakken en doorpakken".

Donderdag 3 november 2011 − bron: Gemeente Bergen

2021-08-11 Den Helder vraagt om onderzoek naar geroofd joods vastgoed.
2021-03-26 Nieuw bestemmingsplan Aansluiting A9
2020-04-03 Regionaal Archief legt collectie foto's uit coronatijd aan voor toekomstige historici
2020-03-03 Woningzolder deed dienst als raadzaal Heiloo. De klimop moest van binnen worden bijgesnoeid
2020-01-29 Marijke van Putten ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding
2018-09-05 Kracht on Tour in oktober en november
2017-03-31 Doe mee met regionaal platform verbetering jeugdhulp
2016-06-01 Nieuwe e-bike fietsroute door Bergen, Alkmaar en Heiloo
2016-01-22 Lokale omroepen maken samenwerking officieel

Meer nieuws met regionaal regioalkmaar


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn