Nieuws

Marokkaans restaurant Kozzina in Heiloo

ARCHIEF: Woensdag 4 januari 2012 HEILOO - Restaurant Kozzina is letterlijk het zusje van interieur restaurant Silhouet & La Locanda: gastvrouw Imane is de zus van Yassine Hanyn van La Locanda. De nieuwe uitspanning combineert de Marokkaanse keuken met de Franse cuisine.

Het nieuwe restaurant is gevestigd in de vroegere locatie van La Locanda aan de Kennemerstraatweg. De Arabische sfeer uit het geboorteland van Imane en Yassine overheerst. Hun roots en de wereldstad Marrakech waren grote inspiratiebronnen voor de basis van restaurant Kozzina.

Kruidig
Op de menukaart ondermeer gedroogde vijgen, spies van kip gekruid in pistache en koriander met zure mango salsa, gegrilde gamba’s gemarineerd in knoflook en droge kruiden, geroosterde aubergine in basilicum tomatensaus gegratineerd met brie en tajine van dungesneden lamsbout met groenten en couscous.

Broer en zus
Yassine groeide op in Marokko bracht daar zijn eerste zeventien jaar door. "Mijn oma zorgde voor me. Mijn moeder was met Imane naar Nederland verhuisd. Na het overlijden van mijn oma in Marokko, vertrok ik naar mijn familie in Nederland. Al snel ging ik echter weer mijn eigen weg tot twee jaar geleden, want toen werd het contact met mijn zusje Imane plotseling intensiever."

Imane Hanyn heeft ook een achtergrond in de horeca en het leek de ondernemende Yassine bijzonder om een restaurant te beginnen dat iets van hun gezamelijke geschiedenis zou weergeven, maar dan in een modern jasje. Op vrijdag 13 januari aanstaande gaan de deuren van Kozzina voor het eerst open.

Woensdag 4 januari 2012 − bron: Restaurant Kozzina

2022-09-04 Laura Fygi met Trio Galantes (A Latin Romance) komt naar Heiloo
2022-05-18 Queen Forever komt naar Heiloo
2022-05-16 Bierketels, bars, meubilair, kookgerei.
2021-11-29 THE BEST Abba tribute komt naar Heiloo
2021-11-19 Op zaterdag 15 januari 2022 komen de 3JS naar Fletcher Hotel-Restaurant Heiloo.
2021-07-29 De 3JS komen naar Heiloo
2021-07-10 Qmusic the Party XL – 4uur FOUT! komt naar Heiloo!
2021-05-04 Golfrestaurants moeten plots toch dicht. ’Sportwedstrijden?
2021-03-11 Horecaman Peter Visser gaat de wijk in met supermarkt op wielen

Meer nieuws met restaurant marokkaans


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: ALiDA
bron: ALiDA
Bron: Helen Wildeboer
bron: Helen Wildeboer