Nieuws

Marokkaans restaurant Kozzina in Heiloo

ARCHIEF: Woensdag 4 januari 2012 HEILOO - Restaurant Kozzina is letterlijk het zusje van interieur restaurant Silhouet & La Locanda: gastvrouw Imane is de zus van Yassine Hanyn van La Locanda. De nieuwe uitspanning combineert de Marokkaanse keuken met de Franse cuisine.

Het nieuwe restaurant is gevestigd in de vroegere locatie van La Locanda aan de Kennemerstraatweg. De Arabische sfeer uit het geboorteland van Imane en Yassine overheerst. Hun roots en de wereldstad Marrakech waren grote inspiratiebronnen voor de basis van restaurant Kozzina.

Kruidig
Op de menukaart ondermeer gedroogde vijgen, spies van kip gekruid in pistache en koriander met zure mango salsa, gegrilde gamba’s gemarineerd in knoflook en droge kruiden, geroosterde aubergine in basilicum tomatensaus gegratineerd met brie en tajine van dungesneden lamsbout met groenten en couscous.

Broer en zus
Yassine groeide op in Marokko bracht daar zijn eerste zeventien jaar door. "Mijn oma zorgde voor me. Mijn moeder was met Imane naar Nederland verhuisd. Na het overlijden van mijn oma in Marokko, vertrok ik naar mijn familie in Nederland. Al snel ging ik echter weer mijn eigen weg tot twee jaar geleden, want toen werd het contact met mijn zusje Imane plotseling intensiever."

Imane Hanyn heeft ook een achtergrond in de horeca en het leek de ondernemende Yassine bijzonder om een restaurant te beginnen dat iets van hun gezamelijke geschiedenis zou weergeven, maar dan in een modern jasje. Op vrijdag 13 januari aanstaande gaan de deuren van Kozzina voor het eerst open.

Woensdag 4 januari 2012 − bron: Restaurant Kozzina

2021-05-04 Golfrestaurants moeten plots toch dicht. ’Sportwedstrijden?
2021-03-11 Horecaman Peter Visser gaat de wijk in met supermarkt op wielen
2020-08-02 Restaurant Heiloo dicht vanwege besmetting met corona.
2020-06-22 Gemeente start actie ‘Wij zijn er voor elkaar’
2019-08-17 Tijd dringt voor uitbaters uitgebrand restaurant De Klok: "Liefst zo snel mogelijk weer open"
2019-01-25 Sneeuw als detective
2018-07-02 Dit zijn de beste terrassen van Noord-Holland
2017-08-22 Tribute to the Cats Band en de Q-Music Foute Party XL
2017-05-23 Veteranendag Heiloo: woensdag 21 juni

Meer nieuws met restaurant marokkaans


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: ALiDA
bron: ALiDA
Bron: Helen Wildeboer
bron: Helen Wildeboer