Nieuws

Beste idee: minder afval ophalen

ARCHIEF: Dinsdag 10 januari 2012 HEILOO - Gisteravond tijdens de nieuwjaarsreceptie in de Witte Kerk werd het beste bezuinigingsidee van Heiloo bekend gemaakt: rolemmers voor afval minder vaak ophalen. De winnaar krijgt zijn eigen straatnaam.

Winnaar: minder afval
Mark ten Bruggencate won de eerste prijs met zijn idee: door het beter scheiden van plastic, papier en ander afval kunnen de rolemmers minder vaak opgehaald worden. De jury vond zijn idee unaniem het beste idee vanwege het criterium duurzame karakter. Ten Bruggencate koos zijn prijs: als geboren en getogen Heilooër vindt hij het erg leuk als een straat tijdelijk naar hem vernoemd wordt.

2e prijs: verkoop gemeentegroen
De tweede prijs ging naar Tom Nijbacker. Zijn idee was stukjes openbaar groen verkopen aan inwoners. Dit geeft volgens hem drie keer winst. De gemeente krijgt opbrengst uit de verkoop van de grond en heeft geen onderhoudskosten meer. Ook gaat de OZB van de bijbehorende huizen omhoog, want die staan dan op een groter perceel. Nijbacker koos voor een rondleiding op Nijenburg.

3e prijs: lantaarpalen op halve kracht
De derde prijs, was voor Judith Hin. Zij vond dat de straatverlichting tussen 01.00 uur en 05.00 uur wel wat minder kan. Lampen kunnen op halve kracht branden en/of om en om uitgeschakeld worden. Dat is ook nog eens beter voor natuur en milieu, zegt zij. Hin koos ook voor een rondleiding op Nijenburgh.

Vervolg
Het college van burgemeester en wethouders gaat de ideeën de komende tijd verder uitwerken. Vanaf 1 februari is op www.heiloo.nl te lezen hoe het staat met de uitwerking van de ideeën.

Dinsdag 10 januari 2012 − bron: Gemeente Heiloo

2021-09-17 Vermoedelijk drugsafval gevonden
2021-09-13 De Duif speelt zwerfafvalbingo op landelijke World Cleanup day
2021-07-01 Joep en Noor ontvangen aanhanger voor hun skelter
2021-05-11 Extra bak voor medisch afval, maar vaker ophalen zit er niet in
2021-04-29 Aangepaste openingstijden 5 mei en Hemelvaartsdag
2021-04-20 Gratis omruilactie rolcontainers
2021-03-15 Heilooërs zijn zakkenvullers.
2021-03-02 Week van de Afvalhelden: doe mee met de kleurplatenactie
2021-02-09 Afvalbrengstations zijn weer open

Meer nieuws met bezuiniging afval


Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Teun van Turenhout
bron: Teun van Turenhout
Bron: Gemeente Heiloo
bron: Gemeente Heiloo
Bron: Mooi Heiloo
bron: Mooi Heiloo