Nieuws

ARCHIEF: Maandag 23 januari 2012 HEILOO - Dames 1 van hockeyvereniging De Terriërs maakt goede kans op de playoffs in het indoor hockey. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft het team de beste papieren voor de tweede plek.

De vrouwen van SCHC verzekerden zich afgelopen weekend als eerste van een plaats in de playoffs. De Bilthovense ploeg won en eindigt als eerste in de deze groep. Spanning is er nog genoeg: Terriërs, HDM en ook Rotterdam maken nog kans op plaats twee.

Zaterdag won Terriërs van Victoria in een matige wedstrijd (2-1) en moest het team een nederlaag incasseren tegen Rotterdam (3-5). Hierdoor werd een tweede plek problematisch en was zelfs handhaving voor komend seizoen nog niet zeker.

Herkansing
Zondag won Terriërs van HGC met 2-1 en was rechtstreekse handhaving veilig gesteld. "Omdat HDM eerder op de dag verrassend verloor werd de laatste wedstrijd van de dag tegen dit Haagse team ineens cruciaal", meldt de vereniging. "Het voelde als een herkansing en deze werd met beide handen aangegrepen. Dames 1 won de wedstrijd met prachtige goals in de slotfase met 4-2."

Tweede plaats
Na dit dubbelweekend staan de dames op de belangrijke tweede plaats met een voorsprong van respectievelijk drie en vier punten op HDM en Rotterdam. Een goede uitgangspositie dus voor de laatste twee wedstrijden. "Momenteel heeft Terriërs de beste papieren om in de slipstream van SCHC mee te gaan naar de playoffs", vindt de KNHB.

Aanstaande zaterdag wordt er gespeeld tegen SCHC en daarna is Victoria de tegenstander. De wedstrijden worden opnieuw gespeeld in Rotterdam.

Update: Helaas niet gelukt. "We waren heel dichtbij maar moesten vol afgrijzen aanzien dat we uiteindelijk nog onverwacht werden ingehaald door HDM", melden de dames. "Jammer, maar helaas. We willen alle mensen die ons gedurende dit zaalseizoen hebben gesteund onwijs bedanken, het was weer één groot feest."

Maandag 23 januari 2012 − bron: De Terriërs

2020-02-26 Sporten op het schoolplein
2016-12-06 Terriers wil de lange weg terug inslaan
2016-11-06 Terriers maakt veel verkeerde keuzes
2016-10-30 Terriers loopt tegen zuur verlies in Rotterdam op
2016-10-27 Verdriet over verlaten Terriers staat voor hockeyster Lise Donkersloot stap omhoog niet in de weg
2016-10-24 Terriers lukt het om ook slechte duels te winnen
2016-09-12 Nijmegen komt te vroeg voor ’Terriers in opbouw’
2016-09-07 Veel wijzigingen bij hockeyteams AMHC en Terriers
2016-07-17 Terriers drie keer voor de competitie naar Nijmegen

Meer nieuws met hockey terriers


Bron: Maikel Sombroek
bron: Maikel Sombroek
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: HC Rotterdam Dames-1
bron: HC Rotterdam Dames-1
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma