Nieuws

Oranjebal op eigen benen

ARCHIEF: Woensdag 29 februari 2012 HEILOO - Over twee maanden is het weer Koninginnedag, ondanks het ongeluk van prins Johan Friso. Het Oranjebal is in voorbereiding en zal zelfstandig verder gaan.

Het Oranjebal is een jaarlijks dorpsfeest in een grote feesttent in Ypestein. Het is ooit onder hoede van wijkvereniging Ypestein opgezet om de band tussen bewoners in de wijk te versterken. Een jaar geleden heeft de organisatie aangegeven zelfstandig te willen opereren.

Verantwoordelijk
Hoofdreden is dat wijkvereniging slapend was en men de baten naar eigen inzicht wil inzetten. De wijkvereniging wil ook zelf wel kleinschaliger opereren en bestuursleden willen ook eigenlijk de verantwoording voor een dergelijk groot evenement niet dragen.

Warme start
Er is inmiddels een Stichting Oranjebal opgericht. Deze krijgt een geldbedrag mee van de wijkvereniging vanwege het drama op Koninginnedag in 2009 in Apeldoorn. In overleg is het feest toen niet doorgegaan. De gemeente heeft daarna een schadevergoeding toegekend. Het Oranjebal zal ook proberen meer sponsors te vinden.

Prins Friso
"Door het slechte nieuws omtrent prins Friso van, is het nog even onduidelijk wat er gaat gebeuren met Koninginnedag", meldt het bestuur van Oranjebal. "Wordt het een feest als andere jaren, draaien we op een lager pitje of gaat het helemaal niet door. We weten het nog niet."

Vrijwilligers
De voorbereiding zijn grotendeels klaar; de spullen zijn besteld, de bandjes geboekt. "Met het werven van onze vrijwilligers kunnen we helaas niet langer wachten. Geef je op snel op en geef aan iedereen door dat de inschrijving is gestart."

Programma
Onder voorbehoud heeft de organisatie het programma bekend gemaakt. Vanaf 15.00 uur is er een talentenjacht voor jeugdig zangtalent onder de naam The Voice Of Ypestein. Daarna volgt een optreden van de Heilooër formatie JJJJUS. Het avondprogramma wordt gevormd door Final Touch en Bob & The Blueband.
 

Woensdag 29 februari 2012 − bron: Wijkvereniging Ypestein

2022-05-04 FinanciĆ«le bijdrage voor vier culturele organisaties
2015-04-26 Oranjebal proeft Heiloo met oranjebier
2015-04-25 Stuur ons uw leukste Koningsdagfoto
2015-04-14 Oranjebal viert feest, iedereen is welkom!
2014-04-26 Oranjebal trapt af met spellen
2014-04-24 Opbouw Oranjebal van start
2014-03-20 Lokale partijen op Oranjebal
2014-03-14 Oranjebal viert Koningsdag met Oos Joos
2013-05-01 Kroningsdag uitbundig gevierd

Meer nieuws met oranjebal


Bron: Oranjebal Heiloo
bron: Oranjebal Heiloo
Bron: Oranjebal Heiloo
bron: Oranjebal Heiloo
Bron: Oranjebal Heiloo
bron: Oranjebal Heiloo
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn