Nieuws

Start bouwrijp maken Zuiderloo

ARCHIEF: Woensdag 29 februari 2012 HEILOO - De woningverkoop voor de nieuwe wijk Zuiderloo is begonnen en het bouwrijp maken van de eerste twee uitwerkingsplannen is gestart. In het eerste deel van Zuiderloo worden bijna honderd woningen gebouwd.

Bouwrijp maken houdt in dat men de riolering aanbrengt, het terrein ophoogt en tijdelijke bouwwegen aanlegt, zodat de woningbouw direct daarna kan plaatsvinden. Men verwacht in juni mei klaar te zijn met het grootste deel van het werk.

Koopwoningen
De gemeente Heiloo biedt in het voorjaar twee zeer grote bouwkavels te koop aan van ruim 1.600 m²  en 1.850 m². Bouwfonds Ontwikkeling bouwt tweeëntwintig vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen, waarvan de 1e fase van 6 woningen nu in de verkoop zijn. Directeur Rein Willems: "De belangstelling voor deze woningen is  redelijk. Van de eerste fase worden binnenkort de eerste koopcontracten getekend."

Huurwoningen
Woningbouwcoöperatie Kennemer Wonen bouwt ruim zeventig huurwoningen, waarvan 39  eengezinswoningen en 32 appartementen. Directeur Dick Tromp: "Prachtig dat we nu daadwerkelijk een start maken met de bouw van de eerste woningen in Zuiderloo. Na jarenlange voorbereiding een mooi resultaat en dat in de weerwil van deze tijd waarin we in een serieuze economische crisis zijn beland. Alle betrokken partijen tonen hun lef om juist nu aan de slag te gaan".

Bouwverkeer
Voor het bouwverkeer en transport zijn twee voorgeschreven bouwroutes. Het zware en grote verkeer is verplicht deze routes te gebruiken. Voor Uitwerkingsplan 1, het gebied tussen de Spanjaardslaan, Zevenhuizerlaan en Kennemerstraatweg, gaat het bouwverkeer over de Kennemerstraatweg. De ingang tot het bouwterrein ligt naast de Bowling Heiloo aan de Kennemerstraatweg. Bouwverkeer maakt dus geen gebruik van de toegang op de Zevenhuizerlaan tussen huisnummer 46/48. Het huidige vrachtwagenverbod op de Zevenhuizerlaan blijft gehandhaafd.

Schoolgaande kinderen
De toegang tot Uitwerkingsplan 2, het terrein tussen Hoogeweg, Zevenhuizerlaan en Spanjaardslaan, loopt via de Vennewatersweg en de Hoogeweg. De ingang tot dit bouwterrein ligt naast Hoogeweg 28c. Over de Hoogeweg fietsen vooral 's ochtends en 's middags veel schoolgaande kinderen. Daarom is met de aannemer afgesproken dat over de Hoogeweg geen groot vrachtverkeer mag rijden tot 9.00 uur 's ochtends en na 15.00 uur 's middags. Daarnaast komen op drie locaties aan de Hoogeweg tijdelijke passantenhavens, om het passeren van grote vrachtwagens makkelijker en veiliger te maken.

Eerste schop
Wethouder Désirée Schmalschläger: "Zuiderloo gaat nu eindelijk echt van start. De schop gaat de grond in." De wethouder voegt de daad bij het woord. Ze zet morgenochtend samen met Dick Tromp en Rein Willems symbolisch de eerste schop in de grond voor Zuiderloo.

Woensdag 29 februari 2012 − bron: Gemeente Heiloo

2023-07-25 Er worden fietspad-paaltjes gestolen in Heiloo en dat is niet voor het eerst.
2021-12-20 3170 jaar oud landbouwwerktuig gevonden
2021-12-14 3510 jaar oud landbouwwerktuig gevonden
2021-12-08 De Jeneverbes de groenste straat van Heiloo
2021-07-05 3500 jaar oude voetafdruk uit Zuiderloo voor altijd bewaard
2021-04-09 In gesprek over inbreilocaties Heiloo
2020-09-01 Zuiderloo verrijst wijkje voor wijkje uit het zand.
2020-08-31 Baduhenna onthult de ondergrondse geheimen van Zuiderloo
2020-05-29 Voetafdruk van één van de eerste Heilooërs ontdekt

Meer nieuws met zuiderloo


Bron: StalSprenkeling
bron: StalSprenkeling
Bron: JS @Heiloo 🇳🇱
bron: JS @Heiloo 🇳🇱
Bron: JS @Heiloo 🇳🇱
bron: JS @Heiloo 🇳🇱
Bron: StalSprenkeling
bron: StalSprenkeling