Nieuws

Aansluiting A9 bij Heiloo goedgekeurd

ARCHIEF: Vrijdag 9 maart 2012 HEILOO - De afslag van snelweg A9 bij de Lagelaan in Heiloo is goedgekeurd door de minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen-Maas Geesteranus, meldt gemeenteraadslid Meriwani.

De nieuwe aansluiting op de A9 is essentieel voor de realisatie van het Zandzoom en voor de ontsluiting van bedrijventerrein Boekelermeer Heiloo. De aansluiting verbetert de bereikbaarheid, de verkeersveiligheid en de leefbaarheid van Heiloo en Castricum, meent de gemeente.

"Een nieuwe aansluiting zorgt ervoor dat minder auto’s de Kennemerstraatweg en Rijksweg, die dwars door Heiloo en Limmen, lopen gaan gebruiken. Ook de verkeersdruk op de ringweg Alkmaar zal verminderen."

Variant
Het gemeentebestuur heeft in 2010 haar voorkeur uitgesproken. De nieuwe op- en afrit zou moeten komen ter hoogte van de Lagelaan, met aantakking op de Kennemerstraatweg en een verbinding naar de Kanaalweg via een oostelijke parallelweg. Daarbij is de voorkeur voor de vorm van een half klaverblad. "Deze variant is verkeersveiliger dan andere varianten."

Goedkeuring
Er wordt al lange tijd gewacht op een besluit van de minister over de aansluiting. Gisteren meldde D66-GroenLinks gemeenteraadslid Elly Meriwani als eerste via Twitter dat het groene licht was gegeven. Zij maakt zich nog wel zorgen over de financiering en over het mogelijke sluipverkeer.

De goedkeuring van de minister om de aansluiting te mogen realiseren, wil niet zeggen dat deze er snel zal zijn. Er volgt nog een uitgebreid traject met procedures. Volgens ingewijden is de afslag niet voor 2013 te verwachten.

Vrijdag 9 maart 2012 − bron: Twitter

2024-06-04 Vaker fietsen, vergroenen en rustig rijden in de stad.
2024-05-30 Heiloo wil signaal afgeven met tweede regenboogzebrapad
2024-04-23 Curator: Het verlies van Het Baafje en De Beun liep in de tonnen
2024-04-20 Aanrijding op A9 bij Heiloo
2024-03-10 Excuses van Heiloo naar Castricum om verkeersplan Zandzoom
2023-10-18 Grote hennepkwekerij ontdekt aan Runxputteweg
2023-10-13 Niet minder, maar juist meer leerlingen verwacht in Heiloo.
2023-09-12 Tweede participatieronde energie opwekken langs snelweg
2023-08-29 Auto over de kop op A9 bij Heiloo

Meer nieuws met afslag snelweg a9


Bron: Cultuurkoepel Heiloo
bron: Cultuurkoepel Heiloo
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra