Nieuws

Jongeren meer betrekken bij beleid

ARCHIEF: Dinsdag 27 maart 2012 HEILOO - De gemeente werkt aan een nieuwe nota voor integraal jeugdbeleid, waarin meerdere beleidsterreinen die jongeren raken samenkomen. Men wil ondermeer een flexibele denktank en een aanzet tot een jongerenraad.

Er zijn diverse redenen voor een nieuwe nota integraal jeugdbeleid. De huidige nota preventief jeugdbeleid verliep in 2011 en er is nog geen vastgesteld onderwijsbeleid. De gemeente en instellingen moeten bezuinigen en er komen nieuwe taken bij.

Samenhang
Men voegt het onderwijsbeleid en preventieve jeugdbeleid samen in één nota. Het aantal beleidsuitgangspunten en activiteiten wordt verminderd door meer de nadruk te leggen op de samenhang tussen de diverse beleidsonderwerpen. Men kijkt daarbij kritisch naar de rol en verantwoordelijkheden van de gemeente.

Denktank
Eén van de wensen is om jongeren meer te betrekken bij het beleid en de uitvoering. Er is al een denktank met jongeren. In de nieuwe nota jeugdbeleid staat een voorstel om de denktank flexibeler in te zetten. "Dat betekent dat er naar aanleiding van vragen of issues, vanuit jongeren of vanuit de gemeente, een denktank over dat onderwerp wordt gevormd", licht de gemeente toe.

Jongerenraad
Naast het plan voor de flexibele denktank, heeft de gemeenteraad het voornemen om in 2013 eenmalig een groep jongeren uit te nodigen. "Zij krijgen dan onder leiding van raadsleden een debatles en gaan aan de gang met een onderwerp." De nieuwe nota jeugdbeleid wordt in mei door de gemeenteraad behandeld.

Dinsdag 27 maart 2012 − bron: Gemeente Heiloo

2023-01-13 Jongeren zoeken knelpunten op fietspaden in Heiloo.
2022-11-14 Bijstandsgezinnen met thuiswonende jongeren niet meer gekort
2022-05-03ʉ۪Baudet maakt de hele politiek belachelijk.
2022-03-01 Plek voor kwetsbare mensen aan de Kanaalweg
2022-02-08 Nieuwe Gouden Kans-trajecten voor jongeren
2021-12-08 Ben jij de inspirerende begeleider voor de jongerenraad?
2021-11-30 Heiloo sneed in de zorg om een miljoen te besparen.
2021-11-15 Jongeren steeds vaker geronseld als geldezel
2021-10-14 Officiële start Jongerenraad met launch event

Meer nieuws met jeugd jongeren


Bron: CDAfractieheiloo
bron: CDAfractieheiloo
Bron: Boerderij Ter Coulster
bron: Boerderij Ter Coulster
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma