Nieuws

Elektrische auto opladen bij Kapel

ARCHIEF: Dinsdag 3 april 2012 HEILOO - Elektrisch rijden is duurzaam en in opkomst, daarom worden steeds meer laadpalen voor elektrische auto's geplaatst. Ook bij het Heiligdom Onze Lieve Vrouw Ter Nood komen oplaadpunten.

Elektrisch rijden ontlast de samenleving. Minder geluidsoverlast, afname van CO2-emmissie, en verbetering van de luchtkwaliteit. De gemeente Heiloo stimuleert elektrisch rijden en plaatst de komende tijd een aantal elektrische oplaadpalen.

Pilot
Heiloo doet hiervoor mee aan een pilot van de stichting e-laad.nl, een samenwerking van Nederlandse netwerkbeheerders. Om ervaring op te doen met de gevolgen voor het netwerk en om elektrisch rijden mogelijk te maken, plaatst stichting e-laad duizenden publieke oplaadpunten door het hele land.

Laadpalen
Stichting e-laad plaatst oplaadpunten in de publieke ruimte, zodat iedereen zijn elektrische auto kan opladen. De komende tijd worden vier parkeerplaatsen en twee oplaadpalen in de nabije omgeving van winkelcentrum ‘t Loo en het Stationscentrum gereserveerd voor het opladen van elektrische auto’s.  

Voor de deur
De laadpalen plaatst men niet alleen op strategische plekken waar veel automobilisten komen, maar ook voor de deur bij mensen die een elektrische auto gaan rijden. Een inwoner aan de Kapellaan had een oplaadpunt aangevraagd voor zijn elektrische auto. Daarop heeft de gemeente twee parkeerplaatsen ter hoogte van de ingang van Kapelbos aangewezen als oplaadpunt.

Dinsdag 3 april 2012 − bron: Gemeente Heiloo

2023-03-14 Elektrische deelauto’s groeien als kool.
2022-11-14 Isolatieactie en webinar
2022-09-12 Auto’s gestolen met gekopieerde elektrische sleutels.
2022-08-24 Duurzame showroom 27 augustus bij AH Ypestein
2022-08-24 Egmond aan Zee nu ook bereikbaar met Alkmaarse deelscooter
2022-08-19 Ook deelscooters in Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo?
2022-08-04 Digitaal evenement Gluren bij de Duurzame Buren
2022-06-23 Uiterste datum zonnepanelenactie 30 juni
2022-05-17 Showroom Duurzaam Bouwloket op de markt

Meer nieuws met elektrisch duurzaam


Bron: Gemeentebelangen Heiloo
bron: Gemeentebelangen Heiloo
Bron: Gemeentebelangen Heiloo
bron: Gemeentebelangen Heiloo
Bron: De Noord
bron: De Noord
Bron: ALiDA
bron: ALiDA