Nieuws

Elektrische auto opladen bij Kapel

ARCHIEF: Dinsdag 3 april 2012 HEILOO - Elektrisch rijden is duurzaam en in opkomst, daarom worden steeds meer laadpalen voor elektrische auto's geplaatst. Ook bij het Heiligdom Onze Lieve Vrouw Ter Nood komen oplaadpunten.

Elektrisch rijden ontlast de samenleving. Minder geluidsoverlast, afname van CO2-emmissie, en verbetering van de luchtkwaliteit. De gemeente Heiloo stimuleert elektrisch rijden en plaatst de komende tijd een aantal elektrische oplaadpalen.

Pilot
Heiloo doet hiervoor mee aan een pilot van de stichting e-laad.nl, een samenwerking van Nederlandse netwerkbeheerders. Om ervaring op te doen met de gevolgen voor het netwerk en om elektrisch rijden mogelijk te maken, plaatst stichting e-laad duizenden publieke oplaadpunten door het hele land.

Laadpalen
Stichting e-laad plaatst oplaadpunten in de publieke ruimte, zodat iedereen zijn elektrische auto kan opladen. De komende tijd worden vier parkeerplaatsen en twee oplaadpalen in de nabije omgeving van winkelcentrum ‘t Loo en het Stationscentrum gereserveerd voor het opladen van elektrische auto’s.  

Voor de deur
De laadpalen plaatst men niet alleen op strategische plekken waar veel automobilisten komen, maar ook voor de deur bij mensen die een elektrische auto gaan rijden. Een inwoner aan de Kapellaan had een oplaadpunt aangevraagd voor zijn elektrische auto. Daarop heeft de gemeente twee parkeerplaatsen ter hoogte van de ingang van Kapelbos aangewezen als oplaadpunt.

Dinsdag 3 april 2012 − bron: Gemeente Heiloo

2020-02-07 Wethouders sparren met leerlingen Elckerlyc over energiebesparing
2020-01-29 Samenwerken aan nieuwbouw, investeringen, duurzaamheid
2019-12-02 Winnaars van de NHN Business Awards
2019-06-14 Kennemer Wonen en Landschap Noord-Holland wonen 'duurzaam' samen
2019-04-23 Inzamelacties voor oude elektrische apparaten
2019-04-08 Wijkgerichte aanpak energiebesparing in Blockhovepark
2018-12-13 De BUCH koopt maatschappelijk verantwoord in
2018-09-05 Duurzaamheidsfestival SuperSchoon
2018-03-20 1000 euro winnen? WeCycle pakt aan en deelt uit

Meer nieuws met elektrisch duurzaam


Bron: Gemeentebelangen Heiloo
bron: Gemeentebelangen Heiloo
Bron: De Noord
bron: De Noord
Bron: ALiDA
bron: ALiDA
Bron: De Noord
bron: De Noord