Nieuws

Kerken schrijven historie in Heiloo

ARCHIEF: Donderdag 19 april 2012 HEILOO - Tijdens een feestelijke bijeenkomst op derde Pinksterdag zullen diverse kerken een historische verklaring ondertekenen. De ondertekening vindt plaats in het Heiligdom van Heiloo.

De kerken zullen verklaren de doop te erkennen die in een andere kerk is bediend. Het betreft een hoogtepunt in de oecumenische geschiedenis; tot nu toe waren er drie kerken die elkaars doop officieel erkenden: de RKK, de PKN en de Remonstranten.

Kerken
De verklaring wordt getekend door de Anglicaanse Kerk, de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten, de Evangelische Broedergemeente, de Molukse Evangelische Kerk, de Oud-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland, de Remonstrantse Broederschap, de Rooms-Katholieke Kerk en de Syrisch-Orthodoxe Kerk.

Historische gebeurtenis
"Elf kerken tekenen een doopverklaring. Een historische gebeurtenis, die de betere kerkhistorische boeken haalt", tweette de Raad van Kerken. Daarnaast tekent men een verklaring waarin men uitspreekt dat de onderlinge verschillen verminderd zijn, mede door de Algemene Doopsgezinde Sociëteit en de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten.
 
Dichtbij de bron
De plaats van samenkomst is de Genadekerk bij het klooster in Heiloo. Hier is een bron waarvan de herkomst wordt toegeschreven aan de periode dat Willibrord actief was. De taakgroep Doop(v)erkenning heeft destijds de eerste vergadering in Heiloo belegd.

Donderdag 19 april 2012 − bron: Raad van Kerken

2021-07-27 Verdachte doodslag blijft in hechtenis
2021-05-21 Koninklijke Onderscheiding voor Gerard Buitink
2021-05-04 Corona in Castricum iets verbeterd
2021-04-13 Te koop: een politiebureau.
2021-04-01 Camera Obscura en Huis Lauernesse, literaire hoogtepunten uit de Kring van Heiloo.
2021-03-11 Kerkelaan en Belieslaan aangepakt
2021-02-16 Wegpiraten gepakt door eigen filmpjes
2021-02-12 Politie spoort wegpiraten op via Tiktok en Instagram
2021-01-31 Heemskerk - Dode bij geweldsincident

Meer nieuws met kerk


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Fred Dellemijn
bron: Fred Dellemijn
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering