Nieuws

Zuidwester en Elckerlyc van volkstuin gezet

ARCHIEF: Zaterdag 28 april 2012 HEILOO - De basisscholen Zuidwester en Elckerlyc hebben, als goeie buren, samen een volkstuin. De schoolleiding maakt zich zorgen over de situatie nu de huur is opgezegd.

De tuin aan de Hoogeweg wordt gehuurd van de gemeente maar per 1 mei gaat een volkstuinvereniging over de uitgifte van de tuinen. "Het bestuur van die vereniging is de kinderen liever kwijt dan rijk en heeft dan ook de huur opgezegd", meent Jan Zonneveld, directeur van Elckerlyc, de basisschool voor Freinetonderwijs.

Enthousiast
Het afgelopen jaar hebben kinderen en leerkrachten enthousiast gebruik gemaakt van de tuin. "Ze hebben een instructiekring met houtsnippers en zitplaatsjes aangelegd. Er is een stuk groentetuin, een stukje met bloemen die vlinders en insecten aantrekken, een kruidentuin en een deel voor fruitstruiken."

Leren door ervaren
De kinderen hebben ook twee perenbomen en twee appelbomen geplant. "Zij zijn enthousiast en het initiatief sluit prachtig aan bij een visie op onderwijs waarbij kinderen niet alleen leren uit boeken maar ook door zelf te onderzoeken en te ervaren. Er is gezaaid en geoogst, tuinbonen zijn gewogen in porties en in een marktkraam in school verkocht."

"Het initiatief sluit ook nog eens goed aan op de gemeentelijke visie op natuur- en milieueducatie", merkt Zonneveld op. "Waarom mag dit niet doorgaan? Ook de buren op het complex aan de Hoogeweg begrijpen er niets van!"

Zaterdag 28 april 2012 − bron: Elckerlyc Heiloo

2023-03-01 Sleutelen aan fietsen op het schoolplein
2020-10-02 Wijksafari op zaterdag 3 oktober
2020-02-07 Wethouders sparren met leerlingen Elckerlyc over energiebesparing
2017-11-06 Kinderen basisschool Elckerlyc brengen burgemeester ontbijtje
2017-07-14 Inbraken op volkstuincomplex
2015-06-03 Heiloose scholieren scoren goed in schrijfwedstrijd
2015-04-14 Onderweg: De Aardbij
2015-04-03 Ateliermiddag op Elckerlyc
2014-12-05 Piet Mondriaan gesignaleerd

Meer nieuws met volkstuin elckerlyc


Bron: Ronald Sunnotel
bron: Ronald Sunnotel
Bron: Elckerlyc
bron: Elckerlyc
Bron: Gemeente Heiloo
bron: Gemeente Heiloo
Bron: Elckerlyc
bron: Elckerlyc