Nieuws

Millenniumdag in Het Loo

ARCHIEF: Woensdag 9 mei 2012 HEILOO - Aanstaande zaterdag 12 mei wordt er weer een millenniumdag in Heiloo georganiseerd. Naast de diverse muzikale optredens is er ook een markt waar inwoners van Heiloo meer te weten komen over de Millenniumdoelen.

De Millenniumdoelen zijn acht wereldwijde afspraken voor een betere wereld. U kunt denken aan het uitbannen van extreme armoede en honger, gegarandeerde scholingsmogelijkheden voor kinderen, gelijke rechten voor mannen en vrouwen, minder kindersterfte en het stoppen van het verspreiden van ziektes zoals AIDS.

Deze doelstellingen worden in Nederland meestal gehaald, maar in veel landen nog niet. De gemeente Heiloo spant zich als Millenniumgemeente in om ook in die landen de acht doelstellingen te bereiken.

Burgemeester Romeijn en wethouder Schmalschläger
Ook de gemeente Heiloo staat met een kraam op de millenniummarkt. Daar is te zien wat de gemeente onder andere doet op het gebied van duurzaamheid. Om 10.30 uur zal burgemeester Hans Romeyn de dag feestelijk openen. Wethouder Désirée Schmalschläger gaat met inwoners het gesprek aan over duurzaamheid.

Duurzaamheid is de toekomst
"Is duurzaamheid saai?" vragen wij wethouder Désirée Schmalschläger. "Nee" zegt zij, "Duurzaamheid is juist innovatief. In de hele wereld is men zich ervan bewust dat we zuinig met onze grondstoffen moeten omgaan en deze eerlijk moeten verdelen. Elektrische auto's zijn allang niet meer kleine boodschappenwagentjes, maar flitsend of voor het hele gezin. Hightech innovaties zorgen voor producten en technieken die onze toekomst positief bepalen. Het biedt kansen die wij voorheen niet voor mogelijk hielden. Dus nee, duurzaamheid is zeker niet saai. Duurzaamheid is onze toekomst."

Goed voor uw portemonnee
Duurzaamheid klinkt misschien ingewikkeld of vaag, maar zit in de praktijk eigenlijk veel meer in kleine dingen die iedereen in zijn of haar dagelijks leven kan toepassen, zodat wij de aarde minder belasten en betere kunnen doorgeven aan de volgende generatie. Denk bijvoorbeeld aan iets simpels als het scheiden en hergebruiken van uw huisafval. Maar ook met gezond verstand nadenken over uw energieverbruik, of het aanschaffen van nieuwe spullen past hier bij. Is het nodig om heel lang te douchen en is het nodig om ieder jaar weer het nieuwste mobieltje aan te schaffen? Deze overwegingen en bewustwordingen zijn daarnaast vaak ook nog eens goed voor uw portemonnee.

Groene gemeente
Ook de gemeente Heiloo doet haar best om duurzaam te handelen. Deze doelstellingen zijn vastgelegd in een duurzaamheidsagenda. De hele bedrijfsvoering van de gemeente Heiloo is bekeken en vertaald in projecten. Deze projecten worden met een minimaal budget en maximale inzet uitgevoerd door iedereen die bij de gemeente Heiloo werkt. Bij iedere handeling of aankoop wil de gemeente Heiloo bewuste en weloverwogen keuzes maken, zodat ook de gemeente Heiloo met gezond verstand met ons milieu, onze groene gemeente en de toekomst om gaat.

Woensdag 9 mei 2012 − bron: Gemeente Heiloo

2022-11-14 Isolatieactie en webinar
2022-08-24 Duurzame showroom 27 augustus bij AH Ypestein
2022-08-04 Digitaal evenement Gluren bij de Duurzame Buren
2022-06-23 Uiterste datum zonnepanelenactie 30 juni
2022-05-17 Showroom Duurzaam Bouwloket op de markt
2021-06-06 Zon en windenergie vooral naar Boekelermeer
2021-02-23 Vooraankondiging inkoopactie zonnepanelen gemeente Heiloo
2020-11-16 Kaptein gaat voor duurzaam ondernemen
2020-11-06 Laat u informeren over de inkoopactie woningisolatie

Meer nieuws met millenium duurzaam


Bron: Gemeentebelangen Heiloo
bron: Gemeentebelangen Heiloo
Bron: De Noord
bron: De Noord
Bron: ALiDA
bron: ALiDA
Bron: De Noord
bron: De Noord