Nieuws

Suzanne Buis signeert bij de HEMA

ARCHIEF: Zaterdag 12 mei 2012 HEILOO - Op zaterdag 2 juni aanstaande zal kinderboekenschrijfster Suzanne Buis een bijzondere tentoonstelling openen. Ook signeert ze boeken van Floortje en Lizzy bij de HEMA.

Veel meiden vanaf een jaar of acht kennen Floortje en verslinden de boeken. Jaren geleden heeft Suzanne Buis het stokje overgenomen van Cox Grashof, de auteur die is begonnen met de boeken. En ze zijn nog steeds een groot succes. Lizzy, het hoofdpersonage van de nieuwe serie van Suzanne Buis, heeft ook al veel fans.

Illustraties
Niet alleen via hyves en andere sociale media, maar ook tijdens de schoolbezoeken krijgt de schrijfster veel vragen van lezers over het wel en wee van Lizzy. En lezers willen altijd weten hoe het achter de schermen aan toe gaat, zo is een van de meest gestelde vragen ‘maak je zelf ook de tekeningen?’

Het antwoord is nee: de omslagen en de illustraties van de Floortje boeken worden door Melanie Broekhoven gemaakt. Illustrator Kristel Steenbergen en vormgeefster Annemieke Groenhuijzen maken de omslagen van Lizzy.

Tentoonstelling
Op 2 juni opent Suzanne bij de HEMA in winkelhof 't Loo een unieke tentoonstelling. Schilderijen, foto’s en computerbewerkingen laten zien hoe de voorkanten van Suzannes boeken over Floortje en Lizzy worden gemaakt. Met deze unieke tentoonstelling krijgen bezoekers een kleine ‘making off’. De schetsen, de originelen en hoe het uiteindelijk is geworden, zijn in het groot te bewonderen.
 
Ontmoeting
Boekhandel Deutekom zal tijdens de opening alle boeken van Floortje en Lizzy verkopen. Je kunt ze meteen laten signeren door Suzanne en je krijgt er een leuke verrassing bij. Het boekenbal in de HEMA op zaterdag 2 juni 2012 begint om 9.00 uur.

Zaterdag 12 mei 2012 − bron: Boekhandel Deutekom

2021-06-10 Afwachten of toch vakantie boeken?
2021-05-18 Hans Romeyn breekt een lans voor jongerenproject The Spot.
2021-04-08 De bieb in Heiloo snakt naar heropening.
2020-10-02 Wijksafari op zaterdag 3 oktober
2020-05-04 ’Heel raar, zo zonder publiek’ [video]
2020-03-13 De beroemde dichters van de ’Kring van Heiloo’ waren kind aan huis op pastorie en Nijenburg
2016-07-17 Assorgia loopt Van den Berg uit de boeken
2015-06-05 Heilookenner Oostendorp overleden
2015-05-11 Minipupillen bij HSV kampioen

Meer nieuws met boeken signeren


Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo
Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo
Bron: karen bertrams
bron: karen bertrams
Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo