Nieuws

De Terriers verrast Rotterdam in Heiloo

ARCHIEF: Maandag 14 mei 2012 HEILOO - Gisteren kwamen de hockeydames van Rotterdam op bezoek bij De Terriërs voor een wedstrijd in de nacompetitie voor een plek in de Rabobank Hoofdklasse van de KNHB.

Onder enorme belangstelling werd het een enerverende wedstrijd. Het zandveld van De Terriërs was in het voordeel van de thuisploeg. Torenhoge favoriet Rotterdam was in de beginfase beter en de eerste twee kansen benutten zij ook direct, met goals van Lisa van Baaren en Marijn Hinskens.

Gelijk
Op 0-2 achterstand leek de strijd gestreden maar het ontzettend ervaren en goed ingespeelde Dames 1 van De Terriërs gaf niet op. De aanmoedigingen van het massaal aanwezige publiek dat rijendik langs de kant stond hielpen zeker daarbij. Vlak voor rust scoorde Lieke Bas. Daarmee kwam het vertrouwen terug en Daphne Admiraal scoorde de gelijkmaker.

Golden goal
Na reguliere speeltijd stond het 2-2 en dus moest de winnaar komen uit de verlenging met sudden death. De Terriërs scoorde in de tweede verlenging en de meiden lagen al feestend op een hoop, maar de goal werd afgekeurd. Eén minuut later maakten de dames alsnog het beslissende doelpunt. Emma Driehuis scoorde de golden goal en er barstte een groot feest op en rond het veld los.
 

Thuisvoordeel
Na de gelijkmaker voelde coach Jisse Waasdorp aan dat Rotterdam mentaal een tik had gekregen. "Ze bleven goed spelen, maar ik vind dat wij uiteindelijk terecht wonnen. Ik ben blij dat we in het eerste en eventueel derde duel het thuisvoordeel hebben. In Rotterdam ligt een snel veld en dat is niet onze favoriete ondergrond."

Alles te winnen
Op Hemelvaartsdag aanstaande donderdag 17 mei wordt de return op een waterveld in Rotterdam gespeeld. Zorgt underdog De Terriërs weer voor een verrassing dan speelt het team volgend seizoen in de hoogste competitie van Nederland. Als Rotterdam wint, dan wordt de laatste, beslissende wedstrijd -een thriller van jewelste- gespeeld op zondag 20 mei aanstaande in Heiloo. Dames 1 heeft het lot in eigen hand.

Maandag 14 mei 2012 − bron: De TerriĂ«rs

2016-12-06 Terriers wil de lange weg terug inslaan
2016-11-06 Terriers maakt veel verkeerde keuzes
2016-10-30 Terriers loopt tegen zuur verlies in Rotterdam op
2016-10-27 Verdriet over verlaten Terriers staat voor hockeyster Lise Donkersloot stap omhoog niet in de weg
2016-10-24 Terriers lukt het om ook slechte duels te winnen
2016-09-12 Nijmegen komt te vroeg voor ’Terriers in opbouw’
2016-09-07 Veel wijzigingen bij hockeyteams AMHC en Terriers
2016-07-17 Terriers drie keer voor de competitie naar Nijmegen
2016-05-11 Laura Hakvoort: ’Een vreemde gewaarwording’

Meer nieuws met terriers


Bron: Maikel Sombroek
bron: Maikel Sombroek
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: HC Rotterdam Dames-1
bron: HC Rotterdam Dames-1
Bron: CvB Umpire Academy
bron: CvB Umpire Academy