Nieuws

De Terriers met zandveld in Hoofdklasse

ARCHIEF: Donderdag 31 mei 2012 HEILOO - Bij de promotie van De Terriërs naar de Hoofdklasse ontstond discussie over het veld. De club laat echter volgend jaar nog geen waterveld aanleggen.

Vanzelfsprekend was voorzitter Roemer Boogaard blij met de topprestatie van het vrouwelijke vlaggenschip, meldt Hockey.nl. Maar de club blijft met beide benen op de grond staan.

"De Noord-Hollandse nuchterheid helpt daarbij", zegt Boogaard. "We hebben niet de financiële middelen om rare dingen te gaan doen. Dat zijn we ook niet van plan. De meiden vragen dat ook niet. Die genieten van het feit dat er duizend man langs de lijn staan."

Wedstrijdveld
Sommigen zetten vraagtekens bij een zandveld in de Hoofdklasse. Er is echter geen enkel reglement bij de hockeybond dat het veld afkeurt. Het is een regulier wedstrijdveld waarop gewoon Hoofdklasse wedstrijden kunnen worden gespeeld. Er zijn geen intenties om een waterveld aan te leggen, zegt Boogaard.

"Er ligt hier een prachtig veld, dat goed functioneert. Vorig seizoen hebben ze het gekeurd, toen kon het nog drie jaar mee. We gaan het niet zomaar vervangen. De meiden leggen hun sportieve prestaties neer op een veld dat door de bond geaccordeerd is."

Vervanging
Als het veld op een gegeven moment vervangen moet worden, zal men nadenken over een waterveld. Dat zal gebeuren in overleg met de leden. "Vervolgens moeten we nadenken of we ons dat kunnen veroorloven. Volgend jaar in ieder geval nog niet", weet Boogaard, in het dagelijks leven directeur bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij.

Donderdag 31 mei 2012 − bron: Hockey.nl

2020-02-26 Sporten op het schoolplein
2016-12-06 Terriers wil de lange weg terug inslaan
2016-11-06 Terriers maakt veel verkeerde keuzes
2016-10-30 Terriers loopt tegen zuur verlies in Rotterdam op
2016-10-27 Verdriet over verlaten Terriers staat voor hockeyster Lise Donkersloot stap omhoog niet in de weg
2016-10-24 Terriers lukt het om ook slechte duels te winnen
2016-09-12 Nijmegen komt te vroeg voor ’Terriers in opbouw’
2016-09-07 Veel wijzigingen bij hockeyteams AMHC en Terriers
2016-07-17 Terriers drie keer voor de competitie naar Nijmegen

Meer nieuws met hockey terriers


Bron: Maikel Sombroek
bron: Maikel Sombroek
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: HC Rotterdam Dames-1
bron: HC Rotterdam Dames-1
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma