Nieuws

Rob Hink wint autocross in Sint Maarten

ARCHIEF: Zaterdag 2 juni 2012 HEILOO - Afgelopen week heeft Rob Hink de ACON Autocross in Sint Maarten gewonnen, de tweede overwinning dit seizoen van de Stockcar F1 racer uit Heiloo.

De Autocross Organisatie Noord-Holland (ACON) organiseert dit jaar weer 6 wedstrijden om het kampioenschap, volgens ingewijden de sterkste competitie van Nederland. De wedstrijden die worden verreden in Sint Maarten hebben vaak de meeste rijders van alle circuits.

Stockcar F1
Heiloo heeft een naam hoog te houden op het gebied van autocross. In de zwaarste categorie Stockcar F1 werd Fred Hink al tien maal kampioen. Dit seizoen lijkt de beurt aan broer Rob Hink, die op zijn 46ste rijdt met startnummer 46. "Dat is geen toeval", meent de sympatieke coureur.

Op eerste Pinksterdag vond de tweede wedstrijd plaats. Er streden in totaal 165 coureurs in vier categoriën. Met een hoge temperatuur en onder de volle zon was het genieten voor de meer dan 3.400 bezoekers die op het spektakel waren afgekomen. Rob Hink won de finale van de Pinksterrace na een felle strijd, met 0,3 seconde voorsprong op de nummer twee.

Kampioenschap
In de puntentussenstand staat Rob nu op gedeelde derde plaats met 69 punten, voor Fred die negende staat met 63 punten. Dat Rob de smaak te pakken heeft, blijkt ook uit andere races. Eerder op 17 mei pakte hij ook al de winst in Blauwhuis. Zijn ogen zijn gericht op het kampioenschap. "Alles klopt dit jaar, het moet lukken."

Zaterdag 2 juni 2012 − bron: ACON

2012-06-02 Rob Hink wint autocross in Sint Maarten
2010-10-12 Fred Hink pakt 10e titel

Meer nieuws met autocross