Nieuws

Kennemerstraatweg afgesloten in zomer

ARCHIEF: Dinsdag 12 juni 2012 HEILOO - De Kennemerstraatweg gaat deze zomer op de schop, de belangrijkste doorgangsweg van Heiloo krijgt een nieuwe asfaltlaag. Vier weken zullen verkeer en omwonenden overlast ondervinden.

Van 30 juli tot en met 24 augustus 2012 wordt het asfalt van de rijbanen op de Kennemerstraatweg in Heiloo tussen de Heilooër Tolweg en de Kapellaan grotendeels vervangen. Men freest de bovenste laag van het asfalt weg en voorziet het wegdek van een nieuwe asfaltlaag.

Overlast
Tijdens de werkzaamheden wordt de Kennemerstraatweg gefaseerd afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het doorgaande verkeer zal worden omgeleid via Egmond en Castricum. De gemeente Heiloo is zich er van bewust dat dit extra reistijd met zich meebrengt. Het project is daarom tijdens de zomer gepland om de overlast te beperken.

De werkzaamheden worden in vier fasen van telkens vijf werkdagen uitgevoerd:

Kennemerstraatweg dicht

Fase 1: Afsluiting vanaf de Heilooër Tolweg tot en met de Kerkelaan. Deze fase start op maandag 30 juli en duurt tot en met vrijdag 3 augustus.Voor het Blockhovepark kan via de Regulierslaan te Alkmaar en de Westerweg de wijk bereiken.

Fase 2: Afsluiting van de Kerkelaan tot en met de Stationsweg/Kanaalweg. Deze fase start op maandag 6 augustus en duurt tot en met vrijdag 10 augustus. Bestemmingsverkeer wordt omgeleid via de Kerkelaan, De Omloop, Het Malevoort en de Vennewatersweg.

Fase 3: Afsluiting vanaf de Stationsweg/Kanaalweg tot en met de Vennewatersweg. Deze fase start op maandag 13 augustus en duurt tot vrijdag 17 augustus. De omleiding loopt via de Kerkelaan, De Omloop, Het Malevoort en de Vennewatersweg.

Fase 4: Afsluiting vanaf de Vennewatersweg tot en met de Kapellaan. Deze fase start op maandag 20 augustus en duurt tot vrijdag 24 augustus. Bestemmingsverkeer richting Castricum wordt omgeleid via de Vennewatersweg, Hoogeweg en Kapellaan. Bestemmingsverkeer richting Alkmaar loopt via de Lagelaan, Oosterzijweg en Ypesteinerlaan. Op deze routes is tijdelijk verkeer in één richting mogelijk in verband met de breedte van de wegen.

Busdienst
De busdienst van Connexxion wordt gedurende de periode van 30 juli tot en met 24 augustus omgeleid. De haltes op de Kennemerstraatweg ter hoogte van de werkzaamheden zijn tijdens de werkperiode buiten gebruik.

Fietspaden
Het fietsverkeer kan gedurende de werkzaamheden gebruik blijven maken van de fietspaden. Tijdens fase twee zal er een fietsomleiding ingesteld worden in verband met werkzaamheden aan de oversteek Ter Coulsterlaan.

Update: aanvullende informatie van de gemeente.

Dinsdag 12 juni 2012 − bron: Gemeente Heiloo

2020-06-21 Auto vat vlam tijdens het rijden
2020-05-26 Nachtelijke werkzaamheden Kennemerstraatweg
2020-05-06 Weekend geen treinen door werkzaamheden
2020-02-17 Bouw in nieuwbouwwijk Zuiderloo Heiloo wacht niet op de rugstreeppad
2019-12-31 Baasjes slaan alarm: mogelijk hond dood na eten van gif in HeilooĆ«rbos
2019-10-04 Inloopavonden op 8 en 9 oktober over Zandzoom
2019-09-26 Wandafwerking spooronderdoorgang Vennewatersweg
2019-09-24 Meisje (16) opzettelijk aangereden door jongens op scooter
2019-09-24 Scooter rijdt tegen fietsster; politie zoekt getuigen

Meer nieuws met kennemerstraatweg werkzaamheden


Bron: HEILOO-2000
bron: HEILOO-2000
Bron: Maurice Amoureus
bron: Maurice Amoureus
Bron: Paul Stam
bron: Paul Stam
Bron: Gemeente Heiloo
bron: Gemeente Heiloo