Nieuws

Holland aan Zee op tv

ARCHIEF: Donderdag 28 juni 2012 HEILOO - Bestuurders in de regio Alkmaar zijn enthousiast over een televisieprogramma waarin de regionale beleving centraal staat. Ook wethouders van Heiloo zijn positief.

De gemeenten rondom Heiloo zijn stuk voor stuk aantrekkelijke plaatsen om te verblijven en te recrëeren.  Zo is het idee ontstaan van het maken van een TV-serie met als titel Holland aan Zee. "Verschillende gemeenten en partijen hebben al enthousiast gereageerd op dit initiatief", weet de regiegroep voor regionale samenwerking.

Format
Het initiatief voor Holland aan Zee is afkomstig van de TV-producenten Chris Houtman en Pieter van Dijk uit Bergen. Zij hebben een format ontwikkeld, waarbij in ieder aflevering aandacht is voor cultureel erfgoed, natuur en landschap, evenementen, recreatie, funshopping en toerisme. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om specifieke onderwerpen te belichten.

Holland aan Zee wordt in het voorjaar van 2013 in 13 afleveringen uitgezonden. In iedere aflevering zijn prachtige beelden te zien van het mooie, gevarieerde gebied. Daarnaast heeft de serie als doel: het bevorderen en stimuleren van cultuurhistorische, toeristische en economische ontwikkelingen vanuit een regionaal perspectief.

Positief
Onze wethouders Hero Veger en Désirée Schmalschläger hebben vorige week de kick-off bijeenkomst namens de gemeente Heiloo bezocht. "Heiloo staat positief tegenover dit initiatief en wil hier medewerking aan verlenen. We bekijken nu in welke vorm dat kan. Daarover komt een voorstel aan college", meldt een woordvoerder van de gemeente.

Donderdag 28 juni 2012 − bron: Regio Alkmaar

2024-04-24 Samen de regio ontdekken
2024-03-10 Op een oude fiets: vliegspektakel in de polder
2024-03-06 Brandweerkazernes lopen leeg, nieuwe vrijwilligers hard nodig
2024-03-05 Regionale mbo-toppers strijden om nationale titels
2024-03-03 🔴 Liveblog: Ajax leidt nog altijd tegen Utrecht (1-0)
2024-01-15 Denk mee over recreatie en toerisme in Regio Alkmaar
2023-12-28 Meedenken nieuwe visie Toerisme en Recreatie regio Alkmaar
2023-11-16 Sinterklaas mag van burgemeester Heiloo in gemeentehuis logeren
2023-11-13 Banenbeurs voor Oekraïense inwoners groot succes

Meer nieuws met regio televisie


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Jan Hoekema
bron: Jan Hoekema