Nieuws

Meer bewoners naar de stichting

ARCHIEF: Donderdag 19 juli 2012 HEILOO - Twee studenten van de Universiteit van Wageningen hebben onderzoek gedaan hoe men meer inwoners van Heiloo naar het GGZ-terrein kan krijgen.

De Kenniswerkplaats NHN heeft twee studenten van de Universiteit van Wageningen (WUR) een onderzoek laten uitvoeren voor GGZ-NHN. De opdracht was om omgekeerde integratie op het terrein te verbeteren. De vraag was dus: hoe krijgen we meer bewoners vanuit het dorp naar het terrein?

Doorgaand verkeer
De studenten vonden het terrein een rommeltje waardoor het niet aantrekkelijk is voor de mensen om er te komen. Ook was het moeilijk om er te komen door een aantal barrières die op het gebied liggen. Eén oplossing daarvoor is om een dagelijkse route van de woonwijk naar het centrum over het terrein te leggen. Daardoor komen er vaker mensen en wordt het taboe op psychiatrie ook verbroken.

Gezonde omgeving
Een andere aanbeveling is het creëren van een 'active en passive healing environment'. De actieve healing environment houdt in dat er aanpassingen op het terrein komen waardoor mensen meer bewegen. Voorbeelden hiervan zijn goede wandel- en fietspaden. Voor de passieve healing evironment zijn een glooiende plek met zitbankjes en een zonneheuvel genoemd als voorbeeld. Dit kan tevens dienen als ontmoetingsplaats of als social meetingpoint.

De presentatie van de ontwerpplannen voor de herinrichting van het GGZ terrein vond plaats in kunst- en theehuis De Trog. Daarbij waren vertegenwoordigers aanwezig van GGZ NHN, gemeente Heiloo, Clusius College, Kenniswerkplaats NHN en WUR. Of de plannen worden ingevoerd is nog niet bekend gemaakt.

Donderdag 19 juli 2012 − bron: Kenniswerkplaats

2024-01-29 HeilooĂ«rs in actie tegen te hoge 'killerdrempels’
2023-03-16 Met een drone de boomtoppen controleren en tuinen aanleggen op daken.
2023-01-25 Verdachte (64) opgepakt voor brandstichting in GGZ-kliniek
2023-01-25 Verdachte (64) opgepakt voor brandstichting in GGZ-kliniek
2023-01-25 Verdachte (64) opgepakt voor brandstichting in GGZ-kliniek
2023-01-21 Massale inzet van brandweer bij GGZ
2022-11-23 Masterplan Heiloo: Raad en college wachten op elkaar.
2022-05-13 Planning herinrichting Vennewatersweg opnieuw bekijken
2021-12-30 Nieuwe, regionale sociale dienst gaat pas in 2023 echt aan de slag.

Meer nieuws met ggz herinrichting integratie


Bron: GGZ NHN
bron: GGZ NHN
Bron: Marijke van Putten
bron: Marijke van Putten
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Ruud Swaan
bron: Ruud Swaan