Nieuws

Marathon tegen drugs in Heiloo

ARCHIEF: Dinsdag 31 juli 2012 HEILOO - Aanstaande vrijdag 3 augustus rennen ex-verslaafden en vrijwilligers door Heiloo om aandacht te vragen voor de gevaren van drugs.

Van donderdag 2 augustus tot woensdag 15 augustus 2012 houden ex-verslaafden en vrijwilligers hun jaarlijkse anti-drugs marathon. Dit jaar wordt van Den Helder naar Vlissingen gerend, een afstand van totaal 350 kilometer. Aanstaande vrijdag komt de groep door Heiloo.

Gevaren van drugs
De marathon is een initiatief van de stichting Geen drugs wel leven, opgezet vanuit de Scientology Kerk en stichting Narconon en heeft als doel om aandacht te vragen voor de gevaren van drugs. Tijdens de marathon worden voorlichtingsboekjes en flyers uitgedeeld. 

De ex-verslaafden die meerennen weten hoeveel schade drugs aanrichten. Ze hebben het allemaal meegemaakt, jezelf in coma zuipen of spuiten, stelen van je eigen familie, in de prostitutie belanden en ga zo maar door. En nu leven ze nog elke dag met de gevolgen. Ook al gebruiken ze inmiddels geen drugs meer en zijn ze van hun verslaving af.

Niet aan beginnen
Die boodschap willen zij graag verspreiden. “Het lijkt allemaal zo onschuldig in het begin, maar kijk is naar alle ellende die het uiteindelijk brengt,” zegt één van de ex-verslaafden, "Als ik had geweten hoe erg ik mijn leven kapot zou maken, dan was ik er absoluut NOOIT aan begonnen."

Het gemiddelde drugsgebruik onder jongeren ligt in Nederland twee keer zo hoog als het Europese gemiddelde. Met de marathon hopen de hardlopers te voorkomen dat jongeren aan het experimenteren slaan, wat weer alle gevolgen van dien heeft. "Als ik door deze marathon één jongere kan behoeden voor de verschrikkingen van een verslaving, dan ben ik al blij".

Dinsdag 31 juli 2012 − bron: Geen drugs wel leven

2022-07-04 Een asielzoekerscentrum in Alkmaar?
2021-10-17 🔴 Liveblog: Amsterdam Marathon 2021
2021-10-16 Negen vragen en antwoorden over de Amsterdam Marathon op zondag
2021-09-17 Vermoedelijk drugsafval gevonden
2021-09-17 Verdachte vaten en zakken gevonden in bosjes Lagelaan Heiloo.
2021-07-27 Verdachte doodslag blijft in hechtenis
2021-03-20 Tbs’er verantwoordelijk voor plannen drugssmokkeloperatie.
2021-02-25 Jarenlange celstraf dreigt voor 'hele aardige' harddrugsmakers
2020-08-21 Handel in harddrugs

Meer nieuws met drugs marathon


Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: Uitkijkpost
bron: Uitkijkpost
Bron: RTV NH
bron: RTV NH