Nieuws

Dames en Heren 1 in de dop: Funkey

ARCHIEF: Donderdag 30 augustus 2012 HEILOO - De basis van het succesvolle Dames 1 hockeyteam van De Terriërs dat dit jaar promoveerde? Als je maar lang genoeg jezelf blijft, word je vanzelf speciaal.

Dat is de boodschap van een indrukwekkende mini-docu die werd gemaakt naar aanleiding van de promotie van de Dames naar de Hoofdklasse. Met camerawerk van Jarien Geels en Johan Zandbergen, interviews door Sophie Hafkamp en Joyce Benner, en awesome edit van Denise Admiraal zelf.

De toekomst
Maar de hockeyvereniging loopt niet naast zijn schoenen. Funkey is een lesprogramma voor kinderen van 4 tot 6 jaar waarbij FUN in goed leren bewegen centraal staat, ofwel de KEY is. Funkey wordt gegeven bij de hockeyvereniging op zondagochtend van 10 tot 11 uur. Niet voor de kanjers uit de hoofdklasse, maar de toekomst: Dames en Heren 1 in de dop.

Het programma is gericht op het aanleren van motorische- en sociale vaardigheden. De basis wordt gevormd door een (vernieuwde) lesmap vol leuke oefeningen en trainingsvormen. "Bij Funkeylessen gebruiken wij verschillende materialen zoals lintjes, hesjes, hoepels, pionnen, banken, zachte ballen en een knotshockeyset. Alle attributen nodig voor de vernieuwde methode staan klaar", weet Ingrid Bosboom, coördinator Funkey van De Terriërs.

Lesopbouw
Iedere les heeft een duur van ongeveer een uur inclusief een warming-up en afsluiting. Alle lessen beginnen met een warming-up van ongeveer 5 minuten. De warming-up is er op gericht om de kinderen veel te laten rennen in de vorm van loop- en tikspelletjes zoals overlopertje en hazentikkertje. De kinderen worden in groepjes verdeeld, zo mogelijk naar leeftijd en Funkey- of andere sportervaring.  Vervolgens rouleren de groepjes ieder kwartier naar een andere oefening, ook om de aandacht vast te houden. Iedere les eindigt met een glaasje limonade en een snoepje.

Trainers
De Funkey-trainingen worden bij Hockeyvereniging De Terriërs gegeven door diverse jonge maar ervaren trainers en één oudere trainer en zijn gericht op loopscholing, balvaardigheden en een vorm van hockey. De trainers kunnen stagiaires zijn van het voortgezet onderwijs (maatschappelijke stage), het ROC Sport en Bewegen, Sportacademie Amsterdam, de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, het CIOS, de PABO en/of jeugdige hockeytrainers van de club.

Voor de ouders staat een kop koffie of een kopje thee klaar en het clubhuis is altijd iemand aanwezig om vragen te beantwoorden.  Men start met een inlooptraining 9 september  aanstaande van 10 tot 11 uur. De reguliere Funkey-ronde start vervolgens 16 september. In principe gaan ze gedurende de volgende 10 weken gewoon door, ook tijdens vakanties en speciale weekenden. Voor meer informatie kunt u mailen naar funkey@hvdeterriers.nl

Donderdag 30 augustus 2012 − bron: De TerriĂ«rs

2016-12-06 Terriers wil de lange weg terug inslaan
2016-11-06 Terriers maakt veel verkeerde keuzes
2016-10-30 Terriers loopt tegen zuur verlies in Rotterdam op
2016-10-27 Verdriet over verlaten Terriers staat voor hockeyster Lise Donkersloot stap omhoog niet in de weg
2016-10-24 Terriers lukt het om ook slechte duels te winnen
2016-09-12 Nijmegen komt te vroeg voor ’Terriers in opbouw’
2016-09-07 Veel wijzigingen bij hockeyteams AMHC en Terriers
2016-07-17 Terriers drie keer voor de competitie naar Nijmegen
2016-05-11 Laura Hakvoort: ’Een vreemde gewaarwording’

Meer nieuws met terriers funkey


Bron: Maikel Sombroek
bron: Maikel Sombroek
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: HC Rotterdam Dames-1
bron: HC Rotterdam Dames-1
Bron: CvB Umpire Academy
bron: CvB Umpire Academy