Nieuws

Nostalgisch feest bij "Motel Heiloo"

ARCHIEF: Maandag 17 september 2012 HEILOO - Zaterdag 22 september is het Nostalgie feest bij Fletcher Heiloo. Erwin Hoetjes schreef enige nostalgische herinneringen die velen zullen herkennen.

In de jaren 60 kon je bij Pik Veen een koppie koffie voor een kwartje kopen. In de jaren 60 kregen de mensen meer geld tot hun beschikking en kwam men er achter dat bier drinken hongerig maakt. De kasteleins bleven nog lang wars van frituren en Henk Vijn ging gewoon om 22.00 uur dicht.

De A9 was er nog niet, dus de kennemerstraatweg was de Route 66 van Den Helder naar de Zaan. Pik Veen was misschien wel dag en nacht open om truckers van hun ballen en bakkies te voorzien. Ineens kwam daar hongerig Heiloo en Limmen in het weekend de omzet s'avonds laat drastisch verhogen. Men hoefde nog niet te blazen en het was maar een klein stukkie dus de parkeerplaats vol met auto's en de meute uitgelaten.

Na Heiloo en Limmen volgde Akersloot , Alkmaar en Uitgeest. Kortom uit heel de omtrek kwam iedereen naar kwartje koffie om te schransen. De toeloop was zo massaal dat er zelfs een uitsmijter bij de deur stond. Gerard du Prie hield iedereen strak in het gareel en men at en dronk veel.

We zijn 50 jaar verder en onze wereld bestaat uit kinderpartijtjes die uitgegroied zijn tot evenementen. Uit kindersport begeleiding ; uit voorleesmoeders en luizevaders. Uit tweeverdieners en samengestelde gezinnen. Uit Dam tot Dam hardlopen of Dam tot Dam wandelen. Uit "eindelijk lekker een avondje niks". Uit "ik moet vroeg fietsen", tot "ik moet laat werken". Het maakt niet uit want het maakt het zo mooi. We zijn allemaal bezig om het goed te doen. Iedereen draagt z'n steentje bij aan ons.

Pik Veen's tent "kwartje koffie" heette later motel heiloo. Dat klonk beter en leek chique. Nu is het Fletcher en Hugo Kraakman, een ondernemende snuiter uit Heiloo organiseert daar feesten. Meestal voor z'n leeftijdsgenoten, volgens mij iets van house parties. Affijn muziek voor de jeugd.

Nu volgende week Zaterdag 22 September organiseert hij een feest onder de naam "Nostalgie" en op prime time rond 22.00 uur speelt daar de Buk Danny Boogie Band (Hoetjes & Hoetjes, Kraakman, Klaase & Zonderhuis). Voor deze gelegenheid is de BDBB uitgebreid met Nanda en Jan Mooij en Lia Hoetjes.

Natuurlijk snappen we alle redenen om niet te komen. Herkenbaar en volkomen acceptabel. Maar soms hoor je een week later dat er een feest is geweest dat je niet had moeten missen. En dan vindt je het heel jammer dat al die duizenden groene posters je zijn ontgaan. Dat je de Uitkijkpost juist deze woensdag bent vergeten door te bladeren. Daarom deze mail. Pik Veen zal niet komen , en Gerard du Prie, die is er nie. Maar velen wel.

Kaarten bij de schrijverij of via http://www.heilectroo.nl/nostalgie.html

There's boogie on the beaches
There's boogie on the land
We never surrender
The Buk Danny Boogie Band

- Erwin Hoetjes

Maandag 17 september 2012 − bron: Erwin Hoetjes

2024-04-30 Steekincident bij Fletcher Hotel Heiloo, verdachte aangehouden
2024-02-26 Eerst de ophef, dan de stilte.
2023-11-21 Vluchtelingen in Fletcher Hotel Heiloo mogen langer blijven
2023-07-13 Brand onder dak van hotel
2023-07-13 D66 haalt 28 fietsen op voor asielzoekers in Heiloo.
2023-06-27 Ook Kaylee in de stress om gecancelde bruiloft door asielopvang
2023-06-23 Tijdelijke opvang asielzoekers in Hotel Fletcher Heiloo
2022-12-22 Een avond dansen met de 3JS tot het over is!
2022-09-04 Laura Fygi met Trio Galantes (A Latin Romance) komt naar Heiloo

Meer nieuws met heilectroo fletcher motel


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Ramon Boekel
bron: Ramon Boekel
Bron: Ramon Boekel
bron: Ramon Boekel
Bron: Ramon Boekel
bron: Ramon Boekel