Nieuws

Zingend zevental zamelt zak geld in

ARCHIEF: Dinsdag 2 oktober 2012 HEILOO - Meidengroep Track 9 heeft geld ingezameld voor de Stichting ALS, met een optreden en verkoop van hun allereerste CD.

"Als iemand in je nabijheid te horen krijgt dat hij/zij A.L.S. heeft is dat een doodsvonnis. Tegen deze zeer progressieve spier/zenuwziekte is nog niets te doen." De meiden van de zanggroep Track 9 uit Heiloo kregen hier onlangs in hun directe nabijheid mee te maken toen één van hun vaders de ziekte kreeg.

Strijdlust
De onmacht en het verdriet maakte al snel plaats voor strijdlust. Afgelopen zaterdag organiseerden de dames een benefietoptreden in Hoeve Overslot in Egmond aan den Hoef. Niet alleen alle vrijwillig gedoneerde entreebedragen maar ook de opbrengst van de verkoop van hun allereerste cd die daar gepresenteerd werd gaat volledig naar de Stichting ALS.

Voorbereiding
In aanloop naar het optreden waren de dames druk doende het bedrag zo groot mogelijk te krijgen door via Twitter en Facebook zoveel mogelijk aandacht aan hun actie te besteden. Zo was een bevriende relatie zo vriendelijk het branden van de CD’s te sponsoren en kwamen via de site van de Stichting ALS de eerste bijdragen al binnen voordat de dames überhaupt een noot gezongen hadden.

Boven verwachting
Het optreden van afgelopen zaterdag was een groot succes en de opkomst was boven verwachting. De zeven dames zongen de longen uit hun lijf, het publiek danste en zong dat het een lieve lust was maar er werd vooral heel veel gedoneerd. Het werd een middag met een lach en een traan, waarbij de lach gelukkig overheerste. Want als de dames één ding willen uitdragen is het wel de liefde voor muziek, elkaar en het leven.

Geldbedrag
Met het concert werd € 1798,85 opgehaald voor de Stichting ALS en het definitieve eindbedrag zal waarschijnlijk nog hoger zijn omdat groep 8 van OBS de Boswaid uit Egmond aan den Hoef, waar een van de Track 9 dames juf is, nog een sponsorloop organiseert. "De vader in kwestie kunnen wij niet redden met dit bedrag, maar als we niets doen weten we zeker dat er nooit een medicijn gevonden wordt", aldus het zingende zevental.

Sympathiek
Vindt u deze actie sympathiek en wilt u graag iets bijdragen? Bestel dan de CD van de dames via hun site www.track9.nl (het geld gaat volledig naar St. ALS) of maak een bedrag over op giro 100.000 van Stichting ALS o.v.v. actie Track 9.

Dinsdag 2 oktober 2012 − bron: Track 9

2020-06-30 Een mantelzorger helpen in Heiloo?
2020-06-23 Sportakkoord voor de gemeente Heiloo
2020-06-01 Nieuw koor van start
2020-04-10 Appartementencomplex Ypehove in Heiloo naar Zweeds vastgoedbedrijf, bewoners balen
2020-03-27 Heiloose start petitie: "Gezelschapsdierenartsen moeten op de lijst van vitale beroepen!"
2020-03-12 Mogelijke coronapatiĆ«nt van kastje naar de muur gestuurd: "Ik voel me net een crimineel"
2020-02-26 Denk mee over lokaal sportakkoord
2020-02-25 CDA: Laat Kennemer Wonen Ypehove aankopen
2020-02-21 Sportservicepunt Langedijk slaat zijn vleugels uit

Meer nieuws met track9 koor stichting


Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: de Zware Hufters
bron: de Zware Hufters
Bron: Adrie Groot
bron: Adrie Groot
Bron: Nico Adrichem
bron: Nico Adrichem