Nieuws

Gouden dagen op duofiets

ARCHIEF: Woensdag 10 oktober 2012 HEILOO - In het kader van de Nationale Ouderendag op 5 oktober zijn er tal van activiteiten geweest, waaronder het op grootse wijze lanceren van Gouden Dagen.

ViVa Zorggroep Heiloo en Stichting Welzijn hebben het initiatief genomen voor de oprichting van een lokaal Gouden Dagen Fonds voor ouderen in Heiloo. Op de Nationale Ouderendag (5 oktober) werd het Gouden Dagen Comité gepresenteerd en het officiële startsein gegeven.

Groot verschil
Gouden Dagen wil kleine wensen van ouderen vervullen. Een uurtje schaken, een etentje, muziekles, een wekelijkse wandeling, samen naar opera luisteren of een wandeling door de stad: er is vaak maar weinig nodig om een groot verschil te maken, bijvoorbeeld een muziek- of theatervoorstelling.

Eerste wens
Het comité van aanbeveling staat onder voorzitterschap van de burgemeester Hans Romeyn. Hij had de eer om de eerste wens te honoreren, namelijk het aanbieden van een gratis fietsles op de duofiets. Hierdoor kan een inwoner van Heiloo met haar blinde vriendin onder begeleiding fietsritten maken.

Promotie
Leerlingen van basisschool de Duif, de Elckerlyc en de Benedictusschool deelden plantjes uit bij de Loet en in hun eigen woonwijken.  Ook wethouder Jacob Ouderkerken was aanwezig en hielp mee om de Gouden Dagen-plantjes uit te delen. Bij de lancering die plaatsvond bij Woonheuvel De Westerzij aan de Zeeweg, was veel belangstelling van de lokale en nationale pers.

Woensdag 10 oktober 2012 − bron: Uitkijkpost

2023-12-22 Trefpunt, Muziekschool en bieb krijgen toch compensatie
2023-11-15 Beverwijkers helpen elkaar: buurtcentrum gevuld met cadeaus
2022-02-10 Een website om afspraakjes te maken in de buurt: een wandeling, even sporten.
2021-05-21 Vacature Bestuurder Adviesraad Sociaal Domein
2021-04-13 De Burger- en Ondernemerspeiling
2020-10-14 Nieuwe reeks meet-ups moeten mantelzorg beter bespreekbaar maken
2020-09-05 Opbouwende workshops voor vrijwilligers en organisaties
2020-07-14 Kwijtschelding huur voor Cultuur, Sport en Welzijn
2020-02-11 Trefpunt en bieb Heiloo krijgen extra subsidie voor loonkosten

Meer nieuws met goudendagen welzijn


Bron: Monique Hogenstijn
bron: Monique Hogenstijn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn