Nieuws

Gouden dagen op duofiets

ARCHIEF: Woensdag 10 oktober 2012 HEILOO - In het kader van de Nationale Ouderendag op 5 oktober zijn er tal van activiteiten geweest, waaronder het op grootse wijze lanceren van Gouden Dagen.

ViVa Zorggroep Heiloo en Stichting Welzijn hebben het initiatief genomen voor de oprichting van een lokaal Gouden Dagen Fonds voor ouderen in Heiloo. Op de Nationale Ouderendag (5 oktober) werd het Gouden Dagen Comité gepresenteerd en het officiële startsein gegeven.

Groot verschil
Gouden Dagen wil kleine wensen van ouderen vervullen. Een uurtje schaken, een etentje, muziekles, een wekelijkse wandeling, samen naar opera luisteren of een wandeling door de stad: er is vaak maar weinig nodig om een groot verschil te maken, bijvoorbeeld een muziek- of theatervoorstelling.

Eerste wens
Het comité van aanbeveling staat onder voorzitterschap van de burgemeester Hans Romeyn. Hij had de eer om de eerste wens te honoreren, namelijk het aanbieden van een gratis fietsles op de duofiets. Hierdoor kan een inwoner van Heiloo met haar blinde vriendin onder begeleiding fietsritten maken.

Promotie
Leerlingen van basisschool de Duif, de Elckerlyc en de Benedictusschool deelden plantjes uit bij de Loet en in hun eigen woonwijken.  Ook wethouder Jacob Ouderkerken was aanwezig en hielp mee om de Gouden Dagen-plantjes uit te delen. Bij de lancering die plaatsvond bij Woonheuvel De Westerzij aan de Zeeweg, was veel belangstelling van de lokale en nationale pers.

Woensdag 10 oktober 2012 − bron: Uitkijkpost

2020-02-11 Trefpunt en bieb Heiloo krijgen extra subsidie voor loonkosten
2019-09-26 Aan de slag met verbeterpunten
2018-08-28 Nieuwe subsidieregeling bouw en onderhoud sportaccommodaties
2017-11-28 Welzijnsorganisaties gaan samenwerken
2017-11-23 Regionale welzijnsorganisaties gaan samenwerken
2017-10-04 Vrijwilligers Bedankt!
2017-09-29 Vervolgconferentie ‘Samen tegen eenzaamheid
2015-10-03 Jeugdwerk wellicht toch naar Welzijn Heiloo
2015-08-31 Het Tablet Probeer Project krijgt een pluim

Meer nieuws met goudendagen welzijn


Bron: Monique Hogenstijn
bron: Monique Hogenstijn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn