Nieuws

VVD ongerust over werkzaamheden

ARCHIEF: Maandag 22 oktober 2012 HEILOO - VVD Heiloo heeft het gemeentebestuur vragen gesteld over de werkzaamheden bij onder andere De Loet, het Stationscentrum en de Kennemerstraatweg.

Inwoners van Plan Oost maken zich zorgen over asbest in het pand van De Loet. Er is asbest aangetroffen, erkent de gemeente, maar het vormt geen risico voor bewoners en omwonenden. Het asbest is verwijderd volgens de vigerende wet- en regelgeving door een gecertificeerd bedrijf.

Stationscentrum
Er zouden aanpassingen worden gedaan om het Stationsplein rollator-vriendelijker te maken. "Hier is echter verandering in gekomen door het rapport van Stienstra, in opdracht van Hoorne Vastgoed bv, over mogelijke omzetdaling", zegt de gemeente. "Hierdoor zal er pas volgend jaar kunnen worden gestart met de uitvoering van de eventuele aanpassingen."

Ter Coulster
Ook de nieuwe oversteekplaats bij het Ter Coulsterbos roept vragen op bij inwoners. Volgens de VVD kan men met een gewone fiets niet op het fietsgedeelte van de vluchtheuvel kan staan. Of je voorwiel of je achterwiel steekt dan nog op de weg.

De middengeleider is 2 meter, een fiets heeft een maximale lengte van 1,97 meter. "Wij gaan niet over tot het verbreden van de middengeleider, omdat dit ten kost gaat van de breedte van de  rijstroken waardoor deze dan deze niet meer aan wettelijke afmetingen voldoen", laat de gemeente weten.

Parkeerplaatsen
De VVD wijst verder op de gevaarlijke situatie die ontstaan is door de aanleg van parkeerplaatsen aan de oostkant ten noorden van de oversteek. Bij het de weg opdraaien vanuit Frederica’s Hof is het uitzicht verslechterd. "Met name op momenten dat de bus van Handy Fish dan wel een andere bestelbus er staat, ervaart hij de situatie als echt gevaarlijk omdat het uitzicht ontbreekt."

De gemeente is niet voornemens om maatregelen te nemen op de kruising, omdat het zicht conform de CROW normen voldoende is op de kruising. Het ontwerp voldoet aan de landelijke normen. "Onze ervaring is dat een periode van gewenning moet optreden."

Maandag 22 oktober 2012 − bron: Gemeente Heiloo

2024-04-19 Werkzaamheden Vennewatersweg vanaf 22 april
2024-04-17 Onkruidbestrijding op verharding weer gestart
2023-11-01 Installatiebedrijf Goes Plooy: Installateurs met een missie!
2023-07-07 Informatiebijeenkomst nieuwe gemeentehuis 14 juli
2022-07-08 Snoeiwerkzaamheden en rioolinspectie Stationsweg
2022-04-05 Werkzaamheden spoorwegovergang Kerkelaan - Belieslaan
2022-03-03 Nieuwe weginrichting voor deel Westerweg en Het Zevenhuizen
2021-10-08 Wegafsluiting Kerkelaan - Belieslaan vanaf 18 oktober
2021-07-16 Start herinrichting Vennewatersweg verschoven naar zomer 2022

Meer nieuws met werkzaamheden


Bron: Paul Stam
bron: Paul Stam
Bron: Gemeente Heiloo
bron: Gemeente Heiloo
Bron: Gemeente Heiloo
bron: Gemeente Heiloo
Bron: Fred Dellemijn
bron: Fred Dellemijn