Nieuws

Gluhwein voor poolexpeditie

ARCHIEF: Vrijdag 30 november 2012 HEILOO - Claartje Schouten wil mee met de Fjallraven poolexpeditie en schenkt Gluhwein voor alle Heiloo√ęrs als dat lukt.

Claartje Schouten (30 jaar), geboren en getogen in Heiloo, is in de race om met Fjällräven Polar 2013 op poolexpeditie te kunnen. Een unieke ervaring en unieke kans waarvoor ze steun zoekt.

Bikkel
Claartje traint fulltime de Mobiele Eenheid in Amsterdam. "Een baan waarbinnen ik veel grenzen heb verlegd en nieuwe uitdagingen aan ben gegaan. Zo heb ik leren werken op hoogte, al m'n grote rijbewijzen gehaald en ook in de praktijk al veel heftige rellen en voetbalwedstrijden meegemaakt."

Het werken met groepen en het hechte teamverband spreekt haar aan. Ze is wel veel van huis is om op militair oefenterrein te trainen. "We zijn net met een vers opgeleid peloton onderweg naar huis vanuit Ossendrecht waar we de laatste week van de 5-weekse opleiding hebben doorgebracht", laat ze weten.

Naast haar werk is ze ook erg actief en reist veel. "Diverse verre reizen gemaakt waarbij ik altijd op zoek ben naar een combinatie van actie, natuur en cultuur. Zo ben ik vee wezen drijven te paard in Australië en heb ik op m'n surfplank al in diverse zeeën gelegen rond Azië, Australië en Zuid-Afrika. Mijn levensmotto is genieten: Live and Love Life!"

Expeditie
De Fjallraven pool expeditie trekt Claartje aan omdat het een nieuwe uitdaging is waarbij je samen met je groep honden één kan zijn met de prachtige natuur. Maar ook afzien in de ijzige kou, overnachten in een tentje in de sneeuw. "Geweldig!! Ik heb geen ervaring met expedities en ook niet met hondensleeën. Juist daarom staat deze trip boven aan mijn Things to do list welke groot op mijn krijtbord in de keuken te lezen is."

Om mee te mogen, moet Claartje stemmen verzamelen. En dus roept ze vrienden, familie en iedereen in Heiloo op om op haar te stemmen. Momenteel staat ze op de 10e plaats in de Benelux en kan ze alle steun gebruiken. Daar moet ze natuurlijk wel iets voor terug doen. 

"Stel, ik word uitgekozen om mee te doen.... Dan zal ik waarschijnlijk als eerste een dansje doen in mijn thermo ondergoed - haha - maar ik wil Heiloo wel beloven, dat als ik word gekozen door Fjallraven nadat veel Heilooers hebben gestemd, ik op oudjaarsdag voor alle Heilooërs Glühwijn zal schenken in 't Loo!"

Dus: stemmen voor Claartje

Vrijdag 30 november 2012 − bron: Fjallraven

2015-04-19 Expeditie Willibrorus trekt volle Cultuurkoepel
2015-02-28 Willibrordus zet voet aan land in het rijk der Friezen
2014-11-11 Informatieavond voor muzikanten over Music Meeting Heiloo in 2015
2014-09-07 Muizen in het theater
2014-03-31 Waanopera en wervelstorm bij Willibrordus
2012-11-30 Gluhwein voor poolexpeditie
2011-12-09 Stationscentrum wordt Winterwonderland
2011-10-14 Kraampjes in Winterwonderland
2011-02-28 Avonturierster in het Trefpunt

Meer nieuws met expeditie gluhwein


Bron: Nico Adrichem
bron: Nico Adrichem