Nieuws

Gratis kaarten voor Wintercircus

ARCHIEF: Zondag 9 december 2012 HEILOO - Van 22 tot en met 30 december is het Noord-Hollands Wintercircus weer in Heiloo. Heiloo-Online mag vrijkaartjes verloten.

Nóg meer artiesten, nóg meer variatie. De twaalfde editie van het Noord-Hollands Wintercircus presenteert acts uit tien Europese landen. Door te kiezen voor een combinatie van klassiek geschoolde nummers in samenhang met ambitieuze jonge sterren, creëert producent Alex Sijm een spetterende show vol van spektakel.

Niet voor niets noemt hij zijn nieuwe voorstelling 'Revolution'. In de periode van 22 december tot en met 30 december 2012 zijn er dagelijks voorstellingen om 12.30 uur en 16.00 uur aan de Omloop in Heiloo.
                 
Sfeer
Het Noord-Hollands Wintercircus staat bekend om haar verwarmde en sfeervol aangeklede tentencomplex. Jaarlijks wordt het wintersprookje in Heiloo bezocht door ruim twaalfduizend bezoekers. De intieme tent met 700 zitplaatsen lijkt bescheiden, maar het Noord-Hollands wintercircus ontleent zijn kracht juist aan die kleinschaligheid, want juist daardoor zit het publiek dicht bij de piste. De sfeervolle aankleding – met rijen kerstbomen, kersthuisjes en een zee van lampjes – biedt het publiek ook dit jaar een warm onthaal.

Witte paarden
Zowel het klassieke als moderne circus maakten de afgelopen jaren een enorme opmars. In Heiloo worden deze twee werelden voor achttien voorstellingen samengevoegd. Door beide elementen bij elkaar te brengen ontstaat een circusshow die helemaal aansluit bij de huidige tijd.

Het klassieke circusrepertoire wordt vertegenwoordigd door de Engelse circusprinses Amanda Sandow. Zij presenteert een vertederende act met witte paarden. Ook zweeft zij als trapezevirtuoos in een kostuum vol glitters en veren door de nok van de tent.

Namens de nieuwe generatie circusartiesten staat de achttienjarige Hongaar Hendrik in de piste. Hij is net afgestudeerd aan de circusschool in Boedapest en presenteert in spijkerbroek, ondersteund door heftige rockmuziek een act met maar liefst negen stuiterballen.

Handstandacrobaat Benjamind Pfund volgde zijn opleiding aan de circusschool in Berlijn en creëert een heel eigentijds nummer met een mix van mime, theater en lichaamsbeheersing. Het duo Veres brengt de klassieke variatie op mens en pop. Een act vol humor en acrobatiek met een méér dan verassend slot.

Slappe koord
Uit Italië komt het duo Alessandro Gillert. Hoog boven het publiek presenteren deze twee getalenteerde artiesten een balansact op het slappe koord. De vrouw van Alessandro neemt bijvoorbeeld plaats op zijn schouders en samen maken zij de oversteek over het koord.

Artiestengroep Corina komt uit Roemenië. Op de circusschool in Boekarest bedachten zij samen een act in met een glasfiberstang. De acrobaten weten elkaar te lanceren en betoveren het publiek met enorme sprongen en salto’s.

Natuurlijk mogen clownerie en humor ook in deze twaalfde editie van het wintercircus niet ontbreken. Clown Davye Davidson loopt als een rode draad door het sfeervolle programma met komische acts. Want een echte circusclown heeft niet veel woorden nodig om tijdloos grappig te zijn.

Kaartverkoop
Het Noord-Hollands Wintercircus heeft niet alleen een nieuw programma, ook de prijzen zijn – ten gunste van de klant – vernieuwd! De kaartverkoop start 1 november en wie vóór vrijdag 21 december 2012 reserveert via www.noordhollandswintercircus.nl  betaalt voor alle kaarten de kinderprijs:  € 15,00 voor de rang tribune en € 22,50 voor loge (ongeacht de leeftijd – 0 & 1 jaar gratis). De circuskassa in Heiloo en de reserveerlijn (06 10 65 25 04) zijn vanaf vrijdag 21 december 2012 dagelijks geopend van 11.00 uur tot en met 16.00 uur.

Vrijkaartjes
Wil jij kans maken op vrijkaartjes voor het circus? Wij mogen 5x twee vrijkaarten weggeven voor de voorstelling van donderdag 27 december om 12.30 uur. Laat een reactie achter bij dit bericht op onze Facebook pagina en je maakt kans op twee kaartjes. Wij verloten de kaarten en trekken vijf gelukkige winnaars op woensdag 19 december aanstaande.

Zondag 9 december 2012 − bron: Noord-Hollands Wintercircus

2015-12-30 NHD-Circusprijs rolt in Heiloo naar Ernesto‚Äôs
2015-12-10 Streetlab bij Wintercircus Sijm
2015-11-09 Relatie op wieltjes bij Wintercircus
2014-12-31 Circusprijs voor Franse clown Noordhollands Wintercircus
2014-12-02 Kerststal bij Noord-Hollands Wintercircus
2013-10-30 Wintercircus met bekroonde Chinese acts
2012-12-09 Gratis kaarten voor Wintercircus
2012-11-08 Wintercircus: modern en klassiek
2011-12-08 Artiest zonder grenzen

Meer nieuws met wintercircus