Nieuws

Sneeuwploeg maakt overuren

ARCHIEF: Maandag 21 januari 2013 HEILOO - Sinds gistermiddag zijn de mannen en vrouwen van de sneeuwploeg hard aan het werk om het dorp begaanbaar te maken en te houden.

Op dit moment is de hele ploeg ingezet om het dorp zoveel mogelijk sneeuwvrij te maken, in totaal zijn 35 paar handen in touw. De gemeente heeft extra mensen en materieel ingehuurd om Heiloo begaanbaar te houden.

"Er rijden nu 4 wagens, 4 tractoren, en 2 bulldozers rond. Daarnaast zijn er mensen met de hand met sneeuwschuiver en bezems aan de slag", laat een woordvoerder weten.

Aan de kant
Gisteren zondag 22 januari om 12 uur werd de organisatie opgetuigd. En vanaf de eerste sneeuwvlokken is er gestrooid, geveegd en gerold. "Op dit moment heeft strooien geen effect, we moeten eerst de sneeuw van de straten krijgen. Dus schuiven en borstelen. De sneeuw moet zoveel mogelijk aan de kant. Vanmiddag gaan we weer strooien, dan ligt het er maar weer op voor de komende nacht."

Genoeg strooizout
Er is voorlopig nog voldoende zout. Het strooizout is net weer aangevuld en er is vloeibaar zout bijbesteld. Tegenwoordig strooit de gemeente namelijk ook preventief met vloeibaar zout. De weersverwachting voor de komende week laat voorlopig geen sneeuw maar wel vorst zien.

"Dat zal het soms lastig maken, want de opgeschoven sneeuw wordt dan hard. Daarom schuiven de we sneeuw zoveel mogelijk aan de kant. En van de kruispunten af."  Kunnen inwoners van Heiloo ook zelf iets doen? "Het is natuurlijk altijd fijn als inwoners zelf hun stoep schoonhouden. En misschien die van de buren."

Geen groene bak
Deze week haalt de gemeente geen groene rolemmers op. "Dat is gedeeltelijk omdat we iedereen nodig hebben bij het sneeuwschuiven, en gedeeltelijk omdat we met de grote vuilniswagens de wijk niet in kunnen", legt men uit.

Maandag 21 januari 2013 − bron: Gemeente Heiloo

2021-09-07 Het baantjeszwemmen is herontdekt.
2021-02-08 Schaatsen? Dat kan, maar de koek-en-zopie blijft dicht.
2020-04-08 Watertappunten voorlopig buiten gebruik
2020-02-15 Oude tijden herleven in La Strada
2019-11-15 Rugstreeppad terug van weggeweest in Zuiderloo
2019-10-02 Zijn úw gasleidingen veilig?
2019-07-22 De Eikenprocessierups
2019-07-01 Uitgeest, Castricum en Heiloo akkoord met grondstoffenplan
2019-06-28 Gemeenten klaar voor maximale afvalscheiding

Meer nieuws met sneeuw winter


Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Loek Zoon
bron: Loek Zoon
Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo