Nieuws

Winkels en horeca meer samenwerken

ARCHIEF: Dinsdag 29 januari 2013 HEILOO - Ondernemers moeten in de toekomst meer samenwerken. Dat was één van de conclusies tijdens een discussieavond over het nieuwe winkelen.

De Kamer van Koophandel, winkeliersverenigingen en gemeente Heiloo hielden gisteravond een bijeenkomst voor winkeliers en horecaondernemers om na te denken over de toekomst.

Het koop- en winkelgedrag verandert als gevolg van het samensmelten van drie belangrijke ontwikkelingen: mobiel, sociaal en lokaal. Tijdens de avond werden de belangrijkste ontwikkelingen in de detailhandel en de situatie in Heiloo behandeld.

Sterke en zwakke punten
Heiloo staat er niet eens zo slecht voor, was de boodschap. Maar er zijn wel aandachtspunten. De leegstand van winkelpanden is laag in vergelijking met landelijke cijfers. De winkelgebieden zijn compact en er kan gratis geparkeerd worden.

Winkelcentrum Hoekstuk, het Stationscentrum en Winkelhof 't Loo bieden bij elkaar opgeteld een evenwichtig aanbod voor dagelijkse boodschappen en funshoppen. Maar de spreiding over drie aparte winkelgebieden met de nodige rafelranden is een nadeel.

Samenwerking
Er werd gediscussieerd over het nieuwe winkelen, de ontwikkelingen, de effecten en hoe kun je dit organiseren. Samenwerking tussen ondernemers rendeert, concludeerden de aanwezigen die met draadloze stemdoosjes over een aantal stellingen konden stemmen.

Meer koopzondagen zou goed zijn. Iedereen mag op zondag open, vond Simon Peek van Peek Juweliers, maar hij zal het zelf niet doen. De koopavond op vrijdagavond stoppen, alle zondagen open en daarna maandag en dinsdag gesloten, was het idee van René Groot van De Ontdekking.

Dinsdag 29 januari 2013 − bron: Heiloo-Online

2022-01-03 Denken over de toekomst van kerkgebouwen
2021-11-30 Dierenbescherming naar de rechter om opvang dieren af te dwingen
2021-11-02 Milieustraat van de toekomst
2021-10-01 Polsbandje voor barhoppers: niet elke gemeente ziet er heil in
2021-09-27 Heiloo gaat controleren op de coronapas.
2021-07-16 Racketsport rukt op: indoor tennishal De Dors wordt Plaza Padel Heiloo.
2021-06-14 EK Voetbal mag nog niet op grote schermen
2021-05-21 Vacature Bestuurder Adviesraad Sociaal Domein
2021-03-11 Horecaman Peter Visser gaat de wijk in met supermarkt op wielen

Meer nieuws met winkelen horeca toekomst


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: PvdA-Heiloo
bron: PvdA-Heiloo