Nieuws

Dorp in dialoog over toekomst

ARCHIEF: Vrijdag 22 februari 2013 HEILOO - Idee√ęn voor de toekomst van Heiloo komen samen in een aantal scenario's die tijdens een dorpsdialoog zullen worden gepresenteerd.

De gemeente Heiloo is in gesprek met inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers over de toekomst van Heiloo. Hoe ziet Heiloo er in 2030 uit? Dat is de vraag waar het om gaat.

Op dit moment verwerkt de gemeente honderden reacties, mails, facebookberichten, kaartjes in de iPut, twitterberichten en opmerkingen die gemaakt zijn op een brainstormbijeenkomst met maatschappelijke organisaties uit Heiloo.

Houden zoals het is
Veel reacties zijn van mensen die het dorp willen behouden zoals het nu is. De gemeente vindt het fijn om te horen dat mensen tevreden zijn in Heiloo maar is ook op zoek naar tegengeluiden. Want wat is nu echt belangrijk voor de toekomst van Heiloo? Gaan we in 2030 in Heiloo voornamelijk wonen of werken? Is Heiloo voor ouderen of voor gezinnen? En wat betekent dat voor de inrichting van de openbare ruimte? Dat wil men graag van u horen.

Out of the box meedenken
Op verschillende manieren kunnen mensen meedenken over Heiloo in 2030. Via sociale media en kaartjes die op de balie van het gemeentehuis liggen, kunnen mensen hun ideeën aandragen. Wat de gemeente Heiloo betreft: hoe meer hoe beter. "We zijn nog op zoek naar mensen die echt out of the box kunnen denken, naar zaken waar wij zelf niet zo snel aan hadden gedacht" aldus de gemeente.

Dorpsdialoog
Op dinsdag 23 april 2013 wordt een aantal toekomstbeelden voor Heiloo gepresenteerd. In deze toekomstbeelden zijn de opmerkingen en ideeën van de inwoners verwerkt. Op deze 'dorpsdialoog' gaan inwoners met elkaar in gesprek over de beelden van de toekomst van Heiloo. Dit moet uiteindelijk resulteren in één toekomstvisie.

"Een toekomstvisie voor 2030 waar we met elkaar over nagedacht hebben, en met elkaar aan gewerkt hebben. Daar ga ik voor", zegt burgemeester Hans Romeyn. "Met elkaar hebben we een verantwoordelijkheid voor onze Toekomst, ook die in en van Heiloo. Daarom nodig ik u van harte uit mee te denken over die Toekomst! Doet u mee?"


Hoe ziet Heiloo er uit in de toekomst? (archieffoto)

 

Vrijdag 22 februari 2013 − bron: Gemeente Heiloo

2022-11-14 Maatregelen spreiding toekomstig autoverkeer bekend
2022-11-14 Intentieovereenkomst voor woningbouw Westerhoeve
2022-06-23 Uiterste datum zonnepanelenactie 30 juni
2022-03-07 Start nieuwe inkoopactie zonnepanelen op 10 maart
2022-02-10 De milieustraat van de toekomst door de ogen van de inwoners
2022-02-08 Nieuwe Gouden Kans-trajecten voor jongeren
2022-01-03 Denken over de toekomst van kerkgebouwen
2021-11-30 Dierenbescherming naar de rechter om opvang dieren af te dwingen
2021-11-02 Milieustraat van de toekomst

Meer nieuws met toekomst 2030heiloo


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: PvdA-Heiloo
bron: PvdA-Heiloo
Bron: Frank Brandsen
bron: Frank Brandsen
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn