Nieuws

Dorp in dialoog over toekomst

ARCHIEF: Vrijdag 22 februari 2013 HEILOO - Idee√ęn voor de toekomst van Heiloo komen samen in een aantal scenario's die tijdens een dorpsdialoog zullen worden gepresenteerd.

De gemeente Heiloo is in gesprek met inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers over de toekomst van Heiloo. Hoe ziet Heiloo er in 2030 uit? Dat is de vraag waar het om gaat.

Op dit moment verwerkt de gemeente honderden reacties, mails, facebookberichten, kaartjes in de iPut, twitterberichten en opmerkingen die gemaakt zijn op een brainstormbijeenkomst met maatschappelijke organisaties uit Heiloo.

Houden zoals het is
Veel reacties zijn van mensen die het dorp willen behouden zoals het nu is. De gemeente vindt het fijn om te horen dat mensen tevreden zijn in Heiloo maar is ook op zoek naar tegengeluiden. Want wat is nu echt belangrijk voor de toekomst van Heiloo? Gaan we in 2030 in Heiloo voornamelijk wonen of werken? Is Heiloo voor ouderen of voor gezinnen? En wat betekent dat voor de inrichting van de openbare ruimte? Dat wil men graag van u horen.

Out of the box meedenken
Op verschillende manieren kunnen mensen meedenken over Heiloo in 2030. Via sociale media en kaartjes die op de balie van het gemeentehuis liggen, kunnen mensen hun ideeën aandragen. Wat de gemeente Heiloo betreft: hoe meer hoe beter. "We zijn nog op zoek naar mensen die echt out of the box kunnen denken, naar zaken waar wij zelf niet zo snel aan hadden gedacht" aldus de gemeente.

Dorpsdialoog
Op dinsdag 23 april 2013 wordt een aantal toekomstbeelden voor Heiloo gepresenteerd. In deze toekomstbeelden zijn de opmerkingen en ideeën van de inwoners verwerkt. Op deze 'dorpsdialoog' gaan inwoners met elkaar in gesprek over de beelden van de toekomst van Heiloo. Dit moet uiteindelijk resulteren in één toekomstvisie.

"Een toekomstvisie voor 2030 waar we met elkaar over nagedacht hebben, en met elkaar aan gewerkt hebben. Daar ga ik voor", zegt burgemeester Hans Romeyn. "Met elkaar hebben we een verantwoordelijkheid voor onze Toekomst, ook die in en van Heiloo. Daarom nodig ik u van harte uit mee te denken over die Toekomst! Doet u mee?"


Hoe ziet Heiloo er uit in de toekomst? (archieffoto)

 

Vrijdag 22 februari 2013 − bron: Gemeente Heiloo

2021-05-21 Vacature Bestuurder Adviesraad Sociaal Domein
2021-01-14 Meld u tot 31 januari aan voor de inkoopactie isolatie
2020-04-03 Regionaal Archief legt collectie foto's uit coronatijd aan voor toekomstige historici
2020-02-19 Oud-onderwijsminister Jos van Kemenade (82) overleden
2020-02-07 Wethouders sparren met leerlingen Elckerlyc over energiebesparing
2019-10-31 'OUT OF BUSINESS' Cybercrime Event in Cultuurkoepel Heiloo
2019-10-14 Boer Wilco strijdt voor toekomst van zijn bedrijf: "Mijn dochter en zoon willen ook boer worden"
2019-06-28 Fietsstraat Hoogeweg feestelijk geopend
2019-06-03 Een levendig 't Loo: hoe ziet dat er uit?

Meer nieuws met toekomst 2030heiloo


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: PvdA-Heiloo
bron: PvdA-Heiloo
Bron: Frank Brandsen
bron: Frank Brandsen
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn