Nieuws

Witte Kerk wijkt voor parkeergarage

ARCHIEF: Maandag 1 april 2013 HEILOO - De beeldbepalende Witte Kerk wordt verplaatst naar Zuiderloo. Op de huidige locatie komt een parkeergarage voor bezoekers van Winkelhof 't Loo.

Met de komst van de rotonde Kennemerstraatweg-Raadhuisweg is een heldere toegang tot het centrumgebied met een daarop afgestemde parkeerroutering in de omgeving van ’t Loo ontstaan.

De Witte Kerk kan niet meer gebruikt worden voor concerten en tentoonstellingen. Na de vondst van asbest is besloten om de kerk in zijn geheel af te breken en steen voor steen te herbouwen in de nieuwe wijk Zuiderloo.

Wijkgebouw
Zuiderloo II wordt een wijk met een dorps karakter. De ontwikkelaar heeft ervoor gekozen om de kwaliteit en beleving van het oude centrum door te trekken naar nieuwbouw. Als de Witte Kerk opnieuw is opgebouwd zal het als wijkgebouw dienst gaan doen. Diverse maatschappelijke organisaties zullen hun intrek nemen in de gerestaureerde kerk, in lijn met het gemeentelijke accomodatiebeleid.

Parkeergarage
Op de huidige locatie zal een nieuwe parkeergarage komen, passend bij de huidige tijdsgeest. Om het nieuwe winkelen in Winkelhof 't Loo te faciliteren is meer parkeerruimte nodig. Het nieuwe complex van drie verdiepingen gaat de Witte Perk heten. Eén parkeerlaag wordt ondergronds aangelegd, waarvoor een deel van de originele terp zal worden afgegraven.

De in- en uitgang met betaalautomaten komen aan de westzijde, op de plaats van de Willibrordusput. De totale capaciteit wordt zo'n 250 plaatsen, waarvan een aantal is bestemd voor bewoners en bedrijven in de nabije omgeving. Op de rotonde komt een bord met het aantal vrije plaatsen. Met de werkzaamheden wordt naar verwachting na de zomer begonnen.

Update: dit was natuurlijk een 1 april grap. Met dank aan Frank ;-)


De Witte Kerk krijgt een nieuwe plek in Zuiderloo (archieffoto)

Maandag 1 april 2013 − bron: Bekendmakingen

2019-02-15 Parkeren op en rond de Vinkenbaan
2014-09-14 Nieuwe serie winterconcerten
2014-08-31 Pakhuis open met monumentenweekend
2014-08-26 Improvisatie in de Witte Kerk
2014-06-21 Pakhuis Dekker opent de deuren
2014-06-12 IJs leidt tot parkeerproblemen
2014-06-04 Zomeravondconcert in de Witte Kerk
2014-05-22 Nooit genoeg van Bach in Witte Kerk
2014-05-17 Op excursie langs de snelweg

Meer nieuws met parkeren wittekerk


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Fred Dellemijn
bron: Fred Dellemijn
Bron: Sasja Brouwers
bron: Sasja Brouwers
Bron: Hans Laduc
bron: Hans Laduc